De Mihai Niculescu,

Întâmplarea a avut loc zilele acestea în apropierea de Deva, iar protagonistul ei este un turist care venea din Scoția, cu destinația Republica Moldova. S-a împotmolit însă cu mașina de teren pe un drum înghețat și a fost găsit în apropierea satului Poieniţa Tomii.

Bărbatul a intrat în panică în momentul în care nu a mai putut să înainteze, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă îngheţată.

Salvarea acestuia a durat 3 ore, după ce a rezistat la minus 12 grade aşteptând echipele, relatează Mediafax.

Pompierii din Deva au fost chemaţi prin 112 de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor. Acesta le-a povestit pompierilor că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chişinău, pe drumul cel mai scurt.

„Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniţi de SVSU Veţel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ. După aşa o aventură, bărbatul şi-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, a transmis, sâmbătă, ISU Hunedoara.

Citeşte şi:

Cum se vede România prin ochii unei mari reviste de cinema: „În absența justiției, nu există eroism de sărbătorit, tot ce mai rămâne este durere”

Nămoloasa, singurul sat rupt de județul lui, și filozofia lui nea Costică, bătrânul care locuiește unde se termină drumul. ”Și lumea, tată”

Coronavirusul a ucis 41 de oameni și se extinde rapid. Aproape 1300 de cazuri în China, 237 în stare critică. Pacienți confirmați în alte 11 țări

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre