MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2018 19:38

Erou de ziua lui! Un tânăr care tocmai își serba aniversarea a ajutat la stingerea unui incendiu, la Constanța. Cu trei ani în urmă, a salvat din flăcări un copil cu sindrom Down

Distribuie

Un tânăr care tocmai își serba ziua de naștere a ajutat la stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins trei case dintr-un cartier din Constanța. Cu trei ani în urmă, tânărul erou a salvat din flăcări un copil cu sindrom Down al unor vecini.

Sebastian, un tânăr de 26 de ani, din cartierul constănțean Faleză Nord, își serba ziua de naștere alături de familia sa. La un moment dat, la o casă din vecini a izbuncit un incendiu care s-a extins rapid la alte două locuințe. Băiatul nu a stat pe gânduri și a sărit să le dea o mână de ajutor pompierilor, cu atât mai mult cu cât aceștia au fost acuzați de niște localnici că au intervenit cu greutate și cu întârzire, notează replicaonline.ro.

„Astăzi este ziua fiului meu. La multi ani, Sebastian! Nici nu a suflat bine în primele lumânări că am văzut o casă arzând în vecinătate, pe strada Pescăruș. Am plecat să vedem ce se întâmplă. De ziua lui, Sebastian a fost unul dintre eroii stingerii incendiului alături de pompieri!”, a scris pe Facebook tatăl tânărului.

Acesta mai spune că, deși îngrijorat că băiatul său s-ar putea intoxica cu fum, recunoaște că este foarte mândru de el.

„La insistențele mele a acceptat oxigenoterapia de după”, mai scrie tatăl tânărului.

Acesta reamintește că, în urmă cu trei ani, fiul său l-a salvat din flăcări pe copilul cu sindrom Down al unor vecini.

Pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările care au cuprins trei case, susținând că intervenția lor a fost mult îngreunată de faptul că nu se știa că în anexa locuinței în care a izbucnit incendiul erau materiale inflamabile, dar și din cauza imobilelor  lipite între ele.

Focul a fost stins în jurul orei 16.30, iar o femeie de 79 de a fost transportată la spital. Potrivit martorilor, bătrâna a rămas blocată în casă, ea fiind scoasă pe geam de către pompieri.

Citește și:

VIDEO | Copiii din Sectorul 3 se joacă lângă un focar de infecţie! Munţi de gunoaie strânse în jurul ghenelor și tomberoanelor, în „fieful” lui Robert Negoiță

Citește mai multe despre ajutor, Aniversare și tanar pe Libertatea.

Comentarii