De Cristian Anton,

Într-un editorial semnat de Sophie Coignard în ediția din 14 octombrie a publicației franceze Le Point, aceasta a scris despre ”surpriza dezagreabilă” rezervată vizitatorilor care au vizitat sediul UNESCO cu ocazia Zilelor Patrimoniului, pe 21 septembrie.

Două nuduri create de Stéphane Simon, parte a proiectului ”In Memory of Me”, au fost îmbrăcate în lenjerie intimă, ”pentru a nu răni sensibilitatea unor persoane”.

Statui din marmură acoperite cu lenjerie intimă

Informația a provocat indignare pe rețelele de socializare online, internauții denunțând absurdul situației.

Potrivit site-ului Libération CheckNews, totul ar fi pornit de la o neînțelegere între Stéphane Simon și UNESCO.

”A fost abordată chestiunea nudității statuilor”, a declarat artistul.

Înțeleg că poate deranja. Atunci am propus ca, de Zilele Patrimoniului, să stau în apropierea statuilor, cu un cearșaf și, în funcție de vizitatori, să acopăr sexul statuilor.

Stéphane Simon:

Propunerea nu a fost înțeleasă de cei de la UNESCO. Potrivit lui Stéphane Simon, conducerea organizației l-a rugat cu câteva zile înainte de eveniment să confirme că a prevăzut să acopere permanent sexul statuilor.

Cu o zi înainte de sărbătoare, artistul, ”consternat”, a propus să își îmbrace statuile cu piese de lenjerie intimă.

Decizia conducerii UNESCO a stârnit stupoare

Contactați de presa franceză, reprezentanții UNESCO au spus că ”nu le-au impus nimic artiștilor”, recunoscând totodată că este vorba despre ”o eroare”.

”Dacă subiectul ne-ar fi fost adus în vedere, am fi putut să îi spunem artistului că putea, dacă dorea, să nu le pună lenjerie intimă”, potrivit reprezentanților directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay.

Citeşte şi:

Cum s-au fraudat, în toamna lui 2019, examenele prin care ajungi pilot! Cursanții au făcut un grup de WhatsApp și au păcălit testele la 18 materii. Unii nu știau nici cum se oprește motorul avionului!

Trădați de corespondența internă! Cum a scos Orange de pe piață o firmă care oferea servicii prin SMS

Piața NATO: un postament pentru steaguri de 34.000 de euro și un copac tăiat ilegal. Primăria: «Nu au avut aviz de defrișare». Armata: «O să plantăm 15 pomi»

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri