Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Unul din cei mai mari colecționari de Dacia trăiește în Austria, dar a venit la Brașov la întrunirea Dacia Clasic | GALERIE FOTO

Hunedoreanul Dragoș Nagy are șapte Dacii și patru Renault 12 în garajul său de la locuința de lângă Viena. Cu unul din exemplarele sale a venit la întrunirea Dacia Clasic de la Brașov

De Iulian Cuibar,

Printre stropi mărunți de ploaie și umbrele, pe acordurile unei fanfare ce a dat startul Zilelor Brașovului, în Piața Sfatului s-au întâlnit iubitorii de Dacia, bătrâna mașină care a marcat istoria auto a țării și copilăria multora dintre noi.

Între participanții la întâlnirea anuală Dacia Clasic se află un român care în 1990 s-a mutat de la Petroșani în Austria, la Baden, un orășel situat la aproximativ 30 de kilometri de Viena. Dragoș Radu Nagy s-a aflat în acest weekend la Brașov cu un Renault 12, model după care a fost creată Dacia 1300, cu număr de înmatriculare pe care stă scris numele său.

dacia clasic NAGY

„E fabricată în 1974 și are 63.000 de kilometri. Am luat-o de la un bătrân, în Austria, pe când avea 30.000. O folosesc zilnic, iar prietenii sau oamenii care mă văd pe stradă o privesc nostalgic. Am patru astfel de exemplare, dar și șapte Dacii. E marea mea pasiune, e un hobby costisitor mai ales din punct de vedere al întreținerii, dar pentru mine satisfacția merită”, a spus hunedoreanul care „plimbă” mașinile sale pe la diverse evenimente de profil, ultimul de acest gen fiind în Polonia.

Teo, un tânăr din Prahova, a venit și el cu propria Dacie, fabricată în 1975, la evenimentul organizat de Retromobil Club România.

dacia clasic PRAHOVA

„Am recondiționat-o complet acum 7 ani, când am cumpărat-o. Era albă, dar am vopsit-o în galben, pentru că așa avea și bunicul meu o mașină. A fost modelul meu. Sunt pasionat de automobilele românești. Merg la expoziții, dar o mai folosesc și la plimbare prin oraș sau împrejurimi. E costisitor pentru că nu prea mai găsești piese de calitate, dar pasiunea e mare”, a explicat tânărul.

Close
Închide
  Close