Internat pe 18 ianuarie, doctorul de 42 de ani se afla de o lună la terapie intensivă și a decedat din cauza complicațiilor bolii.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a explicat că pielea medicului s-a închis la culoare din cauza unui antibiotic, Polimixina B, care i s-a administrat.

Unul dintre colegii doctorului, medicul Yi Fan, care s-a îmbolnăvit simultan cu acesta și care a suferit o transformare identică, s-a recuperat complet, mai spun reprezentanții spitalului.

Medicii Weifeng și Fan Aceștia au fost conectați o lungă perioadă la aparate de tip ECMO, care substituie funcția inimii și pompează oxigen în sânge.

Același tratament l-a primit și Weifeng, care a dat semne de revenire, însă pe 22 aprilie a suferit o hemoragie cerebrală și a intrat în comă, iar în cele din urmă a murit.

Profesorul Duan Jun, director adjunct al departamentului de terapie intensivă al China-Japan Friendship Hospital, a explicat că cei doi medici au primit un medicament care le este administrat pacienților în stare extrem de gravă. Acesta a spus că hiperpigmentarea pielii dispare pe măsură ce pacienții se recuperează.

În primă fază, experții chinezi credeau că această schimbare a culorii pielii s-a produs în urma unor dezechilibre hormonale, apărute după ce virusul a afectat ficatul celor doi medici.

Spitalul central Wuhan a pierdut cel puțin cinci medici din prima linie, de la un izbucnirea epidemiei de coronavirus, la finalul anului trecut.

Citeşte şi:

Turismul, pus la pământ de coronavirus. Scădere cu peste 98% a cazărilor în unităţile hoteliere din România

Primăria Capitalei confirmă că 12 angajați de la Căminul de bătrâni N. Cajal au fost depistați cu COVID-19, dar au ieșit negativ la a doua testare. Rudele au fost informate abia la trei zile după confirmarea primelor cazuri

Educaţia sexuală în școli se va face doar cu acordul părinţilor. Deputat: “Ce ar spune un părinte dacă copilul îi zice că a învățat la școală cum să facă sex?”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI