Mergi direct la conținut »
Ursul împușcat de un jandarm pentru a-și apăra colegul de patrulare a dispărut din zona respectivă. Polițiștii fac cercetări, in rem, pentru braconaj
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ursul împușcat de un jandarm pentru a-și apăra colegul de patrulare a dispărut din zona respectivă. Polițiștii fac cercetări, in rem, pentru braconaj

Ursul împușcat, sâmbătă seara, de un jandarm pentru a-și apăra colegul de patrulare a dispărut din zona respectivă, iar acum fac cercetări pentru găsirea animalului.

De Tiberiu Bujdei,

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în acest caz se fac cercetări de Parchetul Militar Iași pentru uz de armă și vătămare corporală. În același timp, polițiștii verifică dacă ursul a fost luat de o persoană sau doar a fost rănit.

În privința celor doi jandarmi, procurorii militari fac cercetări pentru uz de armă și vătămare corporală.

Reamintim că un jandarm sucevean a fost atacat sâmbătă seara de un urs în zona Broșteni, fiind operat la o mână. În urma atacului nu i-a fost pusă viața în pericol, a declarat, duminică, pentru Libertatea, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Ursul a atacat și animalele din gospodării

Adomnicăi a menționat că în județ au fost înregistrate în ultima perioadă mai multe pagube provocate de urși în gospodării și că cea mai periculoasă situație este la Câmpulung Moldovenesc, unde o ursoaică cu doi pui își face apariția cu regularitate în zona intravilană, a distrus mai mulți stupi și a omorât cinci capre.

Până la primirea avizului Ministerului Mediului pentru recoltare sau relocare, animalul va fi gonit de echipe mixte jandarmi-poliție, a mai spus prefectul.

Șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a declarat pentru Libertatea că atacul de sâmbătă seara asupra unui jandarm a fost făcut în apropierea unei locuințe din Broșteni și că ursul nu era de mărime mare.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

El a arătat că proprietarul locuinței din apropierea zonei unde jandarmul a fost atacat, semnalase de mai multe ori prezența ursului.

Mihai Gășpărel a mai declarat că prezența ursului în zona Broșteni a fost semnalată în mai multe rânduri. Animalul a atacat bovinele din mai multe gospodării și că au fost și întocmite dosare de despăgubiri.

În județul Suceava sunt circa 590 de urși, potrivit autorităților județene, în condițiile în care numărul care ar putea fi gestionat este de 300.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, avertiza, joi, că în condițiile în care numărul de urși din județ este dublu față de posibilitățile de gestionare, există riscul ca și în continuare să apară urși în intravilanul localităților.

Close
Închide
  Close