De Valentina Postelnicu,

„Încăpăţânarea dumneavoastră, doamnă Viorica Dăncilă, să menţineţi nominalizarea Rovanei Plumb, deşi inclusiv colegii mei europarlamentari v-au avertizat că nu va trece din cauza problemelor de integritate, a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei. Candidata dumneavoastră nu a fost în stare să-şi explice averea în Comisia juridică a Parlamentului European. Ceea ce v-am spus că se va întâmpla s-a întâmplat: Comisia juridică a PE i-a respins candidatura şi e o ruşine pentru Guvernul României! Sunaţi-o pe Rovana Plumb să se întoarcă urgent acasă. Dumneavoastră nu sunteţi în stare să vedeţi dincolo de cercul dumneavoastră de loiali şi nici nu mai aveţi legitimitatea să faceţi o nouă nominalizare, pentru că, vă spun, indiferent ce vă doriţi dumneavoastră, moţiunea de cenzură va trece”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

El i-a cerut preşedintelui Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european, în baza prerogativelor pe care le are.

„Îi cer şi preşedintelui Klaus Iohannis ca, în virtutea prerogativelor pe care le are, să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României. Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România, şi pentru Comisie, un câştig. E în joc reputaţia României”, a adăugat liderul USR.

Europarlamentarul PPE Siegfired Mureșan a anunțat, joi, pe Facebook că Rovana Plumb a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European. Potrivit liberalului, fără acest aviz, Rovana Plumb nu poate fi comisar european.

Citeşte şi:

PNL, solicitare către Viorica Dăncilă, după respingerea Rovanei Plumb în PE: „Să nu mai facă nicio propunere de comisar european fără consultarea preşedintelui şi a Parlamentului”

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă