MENIU CAUTĂ

UPDATE: Victor Negrescu și-ar fi dat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Europene

Distribuie

Victor Negrescu și-ar fi dat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Europene. Decizia a fost luată după ședința de Guvern de vineri, relatează Digi24.ro.

UPDATE: Victor Negrescu a refuzat să comenteze informațiile referitoare la demisia sa, însă a precizat că își va exprima punctele de vedere în cadrul Guvernului. „Din respect pentru colegii mei şi pentru responsabilităţile pe care le am atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, pe care le tratez cu seriozitate şi profesionalism, îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere fac parte”, a declarat Victor Negrescu, potrivit Agerpres.


Demisia vine în contextul în care s-a vehiculat ideea unei remanieri a Guvernului. De altfel, Viorica Dăncilă a anunțat la începutul lunii noiembrie că și-a evaluat miniștrii, cei mai mulți dintre ei neperformând la capitolul comunicare.

Victor Negrescu avea un rol important în pregătirea preluării președinției Consiliului UE de către România, de la 1 ianuarie 2019.

„Din câte înțeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul ședinței de Guvern am stat de vorbă cu domul Negrescu, au fost discuții principiale despre modul în care suntem pregătiți pentru președinția Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb, la Digi24.

Discuţia din şedinţa de Guvern a fost amintită şi de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

„Ieri (vineri-n.r.) la finalul şedinţei de Guvern a fost o discuţie legată de ultimele etape, măsuri de parcurs pentru ca noi să fim cu totul gata pentru preşedinţia de anul viitor. O discuţie deschisă, normal, cum trebuie să fie într-o echipă şi legată de participarea poate într-un număr mai mare alături de miniştrii Finanţelor şi cel al Fondurilor Europene a domnului Negrescu la astfel de întâlniri, aşa cum e şi normal pentru că asta este structura, aşa sunt discuţiile.

Asta a fost discuţia. Din păcate, văd că domnul Negrescu a luat-o personal şi dă dovadă că nu înţelege ce înseamnă o echipă, lucrul în echipă, mai ales când vorbim de preşedinţia de anul viitor. Au mai fost discuţii şi e normal să se discute. A fost discuţia asta şi apoi am văzut şi eu pe ştiri faptul că şi-a dat demisia şi chiar mă surprinde pentru că rolul era de a dovadă că e mediator şi iată că atmosfera e că mă supăr, îmi iau jucăriile şi plec. Totuşi e un gest care, în prag de preşedinţie şi mai ales în prag de anumite acţiuni de săptămâna viitoare , erau nişte întâlniri la Strasbourg, la Bruxelles la nivel de miniştri şi asta este acuma”, a spus Teodorovici la Antena 3.

Fost jurnalist la Radio France International, Victor Negrescu a fost propus pentru a prelua portofoliul Afacerilor Europene în iunie 2017.

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985, la Bucureşti. A studiat la Liceul „Victor Duruy” din Paris (2001-2004). Este licenţiat al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti (2008). Negrescu și-a început cariera profesională în calitate de jurnalist la Radio France Internationale România.

A fost și consilier de comunicare şi relaţii cu presa la Camera Deputaţilor din Parlamentul României (2007-2008), funcţie ocupată şi la Parlamentul European (2008-2009), consilier personal în cadrul Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie.

Negrescu coordonează activitatea PES Activists România în calitate de preşedinte (din 2007),  și vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Alba.

Victor Negrescu a devenit europarlamentar din partea PSD pentru legislatura 2014-2019, în urma scrutinului din 25 mai 2014, după ce Ecaterina Andronescu (PSD) a renunţat la mandat, în favoarea politologului Victor Negrescu.

Aceasta ar fi cea de-a treia demisie din Guvernul Dăncilă. În luna septembrie, ministrul Educației Valentin Popa a demisionat, iar în luna august ministrul Cercetării Nicolae Burnete a decis să-și depună mandatul.


Citește și Judecătorii lui Liviu Dragnea de la ICCJ. De cine a scăpat președintele PSD și de cine se lovește la judecată


 

Citește mai multe despre victor negrescu, demisie și guvern pe Libertatea.

Comentarii