Mergi direct la conținut »
BIOGRAFIE: Cine este Victor Negrescu, ministrul propus pentru Afaceri Europene
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

BIOGRAFIE: Cine este Victor Negrescu, ministrul propus pentru Afaceri Europene

Victor Negrescu, ministru propus pentru Afaceri Europene, este fost jurnalist la Radio France International, și europarlamentar din partea PSD. Acesta își păstrează portofoliul în actualul guvern Dăncilă, fiind numit în această funcție în iunie 2017.

De Valentina Postelnicu,

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985, la Bucureşti. A studiat la Liceul „Victor Duruy” din Paris (2001-2004). Este licenţiat al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti (2008). Negrescu și-a început cariera profesională în calitate de jurnalist la Radio France Internationale România.

A fost și consilier de comunicare şi relaţii cu presa la Camera Deputaţilor din Parlamentul României (2007-2008), funcţie ocupată şi la Parlamentul European (2008-2009), consilier personal în cadrul Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie.

Negrescu coordonează activitatea PES Activists România în calitate de preşedinte (din 2007),  și vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Alba.

Victor Negrescu a devenit europarlamentar din partea PSD pentru legislatura 2014-2019, în urma scrutinului din 25 mai 2014, după ce Ecaterina Andronescu (PSD) a renunţat la mandat, în favoarea politologului Victor Negrescu.

Sursă foto: Inquam Photos

Close
Închide
  Close