„Am văzut decizia luată de procurori de începere a urmăririi penale pentru şefi ai Jandarmeriei şi am văzut şi poziţia ministrului care îi ţine în funcţie. Este, cred, o jignire şi evident un abuz, dar este o jignire pentru toţi oamenii din Jandarmerie care lucrează în mod corect, care îşi fac datoria în mod corect, care îşi îndeplinesc atribuţiile legale şi care vor fi conduşi în perioada următoare de nişte oameni din Teleorman sau apropiaţi Teleormanului şi care rămân în funcţii doar ca să nu vorbească în faţa procurorilor, să nu spună adevărul despre data de 10 august„, a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a spus că persoanele faţă de care a început urmărirea penală trebuie să rămână la dispoziţia ministrului de Interne.

„În numele Pro România, cerem un lucru pe care l-am făcut când eram la guvernare, nu cerem altceva, şi anume persoanele faţă de care s-a început urmărirea penală trebuie să rămână la dispoziţia ministrului, aşa cum prevede legea, să fie numiţi alţi şefi, de preferat nu tot din Teleorman, ca să nu fie discuţii, şi Jandarmeria Română să fie scoasă din bătălia politică a grupului de la Teleorman cu protestatarii”, a completat Ponta.

Și liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea îi apără pe şefii Jandarmeriei, cercetaţi de Parchetul General pentru violenţele de la mitingul Diasporei: Instituţiile au acţionat legal!

Recent, șefii Jandarmeriei şi un secretar de stat din MAI au fost puşi sub acuzare, în dosarul intervenţiei forţelor de ordine la protestul din 10 august, ei fiind informaţi de procurorii Parchetului General că au calitatea de suspecţi.


Citește și: VIDEO | Ultimul meşter croitor al Serviciilor Secrete: „Au trecut 30 de ani de când am instruit un ucenic”


 

Ce raspuns a dat Federer când a fost întrebat de ce nu a fost la nunta lui Rafael Nadal
GSP.RO

Ce raspuns a dat Federer când a fost întrebat de ce nu a fost la nunta lui Rafael Nadal

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii
HOROSCOP

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii