Victor Ponta le-a cerut parlamentarilor să nu îl îndepărteze pe Grindeanu de la putere, într-un interviu AP

19 iunie 2017 23:02

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, i-a îndemnat pe parlamentari să nu susțină moțiunea de cenzură a premierului Sorin Grindeanu, într-un interviu acordat agenției Associated Press, agenție care subliniază că moțiunea a fost depusă de PSD, partidul din care face parte și premierul Sorin Grindenau.

„Victor Ponta, fost premier, a declarat pentru The Associated Press, că premierul Sorin Grindeanu este garatntul stabilității și predictibilității în țara est-europeană”, scriu cei de la AP.  Victor Ponta a susţinut că Grindeanu este ”opţiunea bună, opţiunea pozitivă, opţiunea viitorului”.

Partidul Social Democrat i-a retras săptămâna trecută susţinerea politică lui Grindeanu, căruia-i reproşează că nu a implementat măsuri de pe agenda partidului. Grindeanu, aflat în post din ianuarie, neagă acest lucru şi apreciază că liderul PSD Liviu Dragnea caută să obţină un control mai mare asupra partidului, menţionează AP, adăugând că Dragnea nu poate fi premier, din cauza unei condamnări, în 2016, pentru fraudă electorală.

Parlamentul va vota miercuri moțiunea de cenzură, iar dacă aceasta pică, Grindeanu rămâne premier. Dacă trece, partidul aflat la putere va propune un nou candidat pentru premier.

Mișcarea care vrea înlăturarea lui Grindeanu a primit un imbold, după ce președintele UDMR, Hunor Kelemen, a spus că social-democrații ar trebui să aibă dreptul de a „schimba miniștri și guvernul”, dacă doresc, notează AP. El a făcut aceste declarații după ce PSD a aprobat propunerea ca 15 martie să devină Ziua Națională a Maghiarilor din România.

Victor Ponta, care a fost numit în urmă cu câteva zile în funcția de secretar general al Guvernului, a mai declarat că acest conflict a provocat o „uimire totală” printre aliații occidentali. Totodată, Victor Ponta a mai declarat că stilul lui Liviu Dragnea de a conduce PSD amintește de perioada comunistă. „Doar atunci era unanimitate, liderul decidea absolut tot”, a declarat Ponta, care a spus că această criză ar putea să dezbine complet partidul, cel mai mare partid din România, mai notează jurnaliștii de la AP.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro