De Petre Dobrescu,

O angajată a firmei de curăţenie cu care are contract spitalul începe să spele podeaua de la secţia UPU. În dreptul uşii, încercând să scoată câteva gunoaie, femeia de serviciu iese şi spală cu mopul şi curtea. Curăţă locul de fumat, de lângă intrarea în spital, apoi se întoarce şi reia spălatul pe holurile de la UPU, folosind acelaşi mop şi aceeaşi apă în găleată.

Stăpânul mopului, un fost consilier PNL

Instrumentele de curăţat – mopuri, găleţi, detergenţi, mături – se află depozitate într-un grup sanitar de la parter, alături de câteva pubele. Pentru dezinfecţie, îngrijitorii folosesc Torvan şi Sanpurid, produse lăsate la îndemâna oricui trece prin grupul sanitar, pacienţi, însoţitori sau personal medical.

La Spitalul Floreasca, mătura şi făraşul rămân sfinte când se înmulţesc bacteriile

Spitalul Floreasca are contract cu o firmă de curăţenie din Tulcea, SC CIP Avantaj SRL, care este controlată de un fost consilier PNL din Tulcea, Ciprian Pericleanu. SC CIP Avantaj are contracte şi cu alte instituţii publice, precum Primăria Constanţa şi Primăria Iaşi. Ministerul Sănătăţii a încheiat cu această firmă contracte de prestări servicii, prin cumpărare directă, în anii 2016 şi 2017.


UPDATE: În legătură cu aceste imagini, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a spus în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX că procedurile din contractul pe care spitalul în are semnat cu firma care oferă servicii de curățenie nu sunt respectate.

”Reprezentanții firmei de curățenie au fost chemați pentru a oferi explicații și vom lua măsurile în consecință.

Au mai existat sesizări pe care le-am făcut firmei de curățenie și firma a fost amendată de DSP pentru neîndeplinirea obligațiilor care le revin”, a declarat Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Citeşte şi:

Deputatul USR Emanuel Ungureanu arată imagini cu infirmierele de la Spitalul Bagdasar-Arseni care spală pereții cu un mop murdar

Incident șocant la Galați: fetiță bătută și dată afară să moară de frig de propriul părinte: „Nu vreau cu mama”

Reacția Ministerului de Externe, după ce autoritățile din Iran au recunoscut că au doborât avionul ucrainean

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism