Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Ecaterina Ladin a crescut într-o familie modestă. De Sărbători, tatăl actriței se împrumuta ca să aibă bani pentru colindători!
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO/ Ecaterina Ladin a crescut într-o familie modestă. De Sărbători, tatăl actriței se împrumuta ca să aibă bani pentru colindători!

VIDEO/ Ecaterina Ladin a crescut într-o familie modestă. De Sărbători, tatăl actriței se împrumuta ca să aibă bani pentru colindători!

Ecaterina Ladin se trage dintr-o familie modestă din Chișinău. De mică, a învățat că tradiția este mult mai importantă decât partea materială. Primea această lecție inclusiv de Sărbători, când tatăl ei împrumuta bani ca să aibă cu ce răsplăti colindătorii.

De Denisa Macovei,

Ecaterina Ladin a crescut într-o familie modestă

 Interpreta Dalidei din „Las Fierbinți” își aduce aminte cu plăcere că se număra printre acei creștini care sărbătoreau de două ori Crăciunul, o dată pe rit vechi, apoi pe rit nou, în luna ianuarie. Însă nu aștepta Crăciunul pentru două rânduri de cadouri, ci de dragul cetei de colindători.

„Obiceiurile nu sunt diferite între România și Moldova, doar că noi suntem mai avantajați că-l facem de două ori: pe 25 decembrie și pe 7 ianuarie. Jumătate de populație este pe rit nou, jumătate pe rit vechi și atunci, și familiile sunt mixte, adică au membri care sărbătoresc Crăciunul și pe nou și pe vechi”, ne-a povestit Ecaterina.

Ecaterina Ladin a crescut într-o familie modestă

Ecaterina Ladin a crescut într-o familie modestă care a învățat-o care sunt adevăratele valori

Actrița a fost învățată de mică să nu pună accent pe partea materială, ci pe tradiție.

„Cadourile mele de la Moș Crăciun nu au fost de natură materială, ci au fost amintirile pe care mi le-a dăruit fiecare Crăciun. Țin minte că tatăl meu poate nu avea poate bani de haine sau niște mănuși mai altfel, dar împrumuta bani înainte de Crăciun ca să aibă pentru cetele de urlători. Bine, nucile erau de la țară, pâinea era făcută de mama, colacii la fel, dar banii, chiar dacă nu erau în familie, tata se împrumuta. Spunea că nu are cum să vină ceata de colindători și să nu fie plătită pentru urarea din seara aia. Astea sunt cele mai frumoase cadouri, pe care o să le port toată viața. Amintirile și sărbătorile astea sfinte, care te schimbă un pic, îți îmbunează suflețelul”, ne-a povestit actrița alintată de prieteni Tincuța.

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică
Recomandări

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică

Ecaterina Ladin a crescut într-o familie modestă

L-a învățat colinde și pe fiul ei

 Atât de legată se simte Ecaterina de ideea de colind și de mesajul pe care îl transmite ceata de urlători, încât, an de an, merge și ea cu colindul.

„Facem ceată de urători, cum să nu! Mergem la colindat la vecini, la rude, la prieteni. Fiul meu știe deja colinde – bine, stâlcite, cum le cântă el acolo, dar știe. Și știe că o să mergem. Abia așteaptă să primească și el cadou nuci și mere, că asta primesc colindătorii. Încă nu știe ce înseamnă banul, dar o să descopere, cred, la Crăciunul ăsta”, ne-a mai spus actrița.

VIDEO: Bogdan Sorocan


Citește și:

Tăcerea e de aur: statul a dat aproape jumătate de milion de euro pentru 7 deputaţi care n-au scos un cuvânt în plen timp de doi ani

Close
Închide
  Close