MENIU CAUTĂ

VIDEO | Explozie uriașă la o universitate din Lyon, în Franța. Momentul deflagrației a fost filmat

Distribuie

O explozie uriașă s-a produs în clădirea campusul unei Universității din orașul francez Lyon. Mai multe imagini arată momentul deflagrației. O persoană a fost grav rănită.

Zona campusului a fost evacuată de forțele de ordine sosite la fața locului. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul provocat de explozie. Clădirea în care s-a produs explozia este Biblioteca de Științe, din campusul Doua al Universității din Lyon.

Din primele informații reiese că un incendiu a pornit într-o încăpere aflată la ultimul etaj al bibliotecii, apoi focul s-a extins la doi cilindri cu gaz aflați pe acoperiș, arată Lyoncapitale.fr. În urma exploziei, o persoană a fost grav rănită.

„Focul este sub control, dar pompierii trebuie să rămână la fața locului toată ziua pentru a se asigura că nu pornește alt incendiu. Universitatea roagă studenții și vizitatorii să nu se apropie de clădirea afectată. Întreaga zonă a fost securizată și evacuată”, afirmă reprezentanții universității într-un comunicat de presă.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Interviu cu Octav Bjoza, fost deținut politic: „Mai umilit ca-n anul Centenarului n-am fost niciodată!”


FOTO: CAPTURĂ VIDEO

Comentarii