MENIU CAUTĂ
29 Mai. 2018 20:26

VIDEO/Florin Vîlnei, președintele Sed Lex: ”Ilie Năstase nu a fost singurul șofer prins băut. Doar el a refuzat legitimarea”

Distribuie

Filtrul Brigăzii Rutiere din zona Șoseaua Nodului din București, acolo unde agenții de poliție l-au imobilizat, vineri dimineață, pe Ilie Năstase, a fost activ două seri la rând, joi și vineri, și au fost zeci de carnete de conducere reținute. Florin Vîlnei, președintele Federației Sindicatelor din Poliție Sed Lex, a spus, la Dezbaterea stiricurate.ro, că doar o mică parte a șoferilor opriți la control au rămas fără permis de conducere pentru consum de alcool, dar niciunul dintre cei care au fost depistați băuți la volan nu s-a opus legitimării sau solicitărilor polițiștilor, în afară de Ilie Năstase. 

„A aruncat în spațiul public: «Domle, din atâtea mașini, doar pe mine m-a oprit». În noaptea respectivă, în zona respectivă au fost constatate 188 de contravenții, au fost reținute 31 de permise, dintre care 5 pentru alcool. În a doua seară au fost reținute 21 de permise, două-trei pentru alcool. Că, domnule, te-am oprit doar pe tine. .. Unde să intervenim? …Unde există pericol pentru societate. Că știm că acolo cineva generează factori care perturbă. Nu fac filtre la ieșire din oraș, unde pericolul este nesemnificativ. Dacă noi constatăm că în Șoseaua Nordului pot apărea oameni care pot pune în pericol siguranța traficului, înseamnă că avem o problemă”, spune președintele Federației Sed Lex.

Florin Vîlnei a precizat că polițiștii au respectat în totalitate legea în cazul lui Ilie Năstase.

„Nimeni nu îi neagă palmaresul sportiv, dar polițiștii nu au avut de ales. Când te-ai urcat băut la volan, nu există excepție. După primul moment, în care au solicitat actele, și-au dat seama că a consumat alcool, când a deschis geamul. El nu a vrut să dea actele și a plecat la volan. Polițiștii au anunțat echipajele celelalte prin stație. Când l-au blocat, obligația polițiștilor era să îl înlăture de la volan, prin orice mijloc. Pentru că era un pericol pentru ceilalți. Ilie Năstase nu a vrut. S-au chinuit să scoată centura de două ori. Nu a vrut să se legitimeze, nu a vrut să se dea jos din mașină. Procedura permite să îl scot din mașină, sub orice formă. El a început că e senator, că «bă, tâmpitule!». Nu ne încălzește personalitatea dânsului pentru părinții care și-au pierdut copiii în accidente. Nu puteam să intervenim decât așa cum au intervenit colegii”, a Florin Vîlnei, la stiricurate.ro.

Ilie Năstase a fost prins băut la volan, vineri dimineață, după ce a petrecut într-un restaurant din Parcul Herăstrău. Oprit pe Șoseaua Nordului, în apropierea Ambasadei Chinei, de un polițist de la Rutieră, Ilie Năstase nu a vrut să asculte ce îi cerea agentul și, fără să stea prea mult pe gânduri, a plecat mai departe cu mașina. Polițistul a plecat în urmărirea lui Năstase și a cerut ajutorul unui alt echipaj de la Rutieră, care a reușit să îl oprească după 200 de metri, blocând mașina fostului tenismen.  Oprit a doua oară, polițiștii de la Rutieră i-au cerut lui Ilie Năstase să se legitimeze și, pentru că mirosea a alcool, au vrut să îl testeze cu aparatul etilotest. Ilie Năstase a refuzat testarea și a devenit agresiv, moment în care polițiștii l-au imobilizat și l-au încătușat.

Ilie Năstase îi acuză pe polițiști că l-au scos din mașină ”ca niște brute”, l-au trântit pe jos pentru a-l încătușa și l-au târât. Polițiștii îl contrazic și spun că au respectat procedura la încătușare, putând proba cu un film care surprinde acel moment.


Citește și:

VIDEO/ Filmul integral al încătuşării lui Ilie Năstase. Ce a declarat avocata acestuia

Citește mai multe despre Poliție și sed lex pe Libertatea.

Comentarii