MENIU CAUTĂ
, de Ştefan Pană

VIDEO | Cele mai bizare ținute în care a defilat Radu Mazăre: a fost faraon, războinic zulu, împărat roman sau ofițer nazist

Distribuie

Fostul edil al municipiului Constanța va fi adus luni seară în România, din Madagascar, pentru a executa pedeapsa de 9 ani de închisoare primită pentru că a retrocedat ilegal terenuri în Constanța și pe plaja din Mamaia, când era primar. Numele lui Radu Mazăre, care a devenit primar în 2000 și a rămas în funcție pentru 15 ani, în patru mandate succesive, a fost, pentru o lungă perioadă, sinonim cu exoticul.

Ţinutele sale neobişnuite şi apariţiile publice nonconformiste au ţinut prima pagină a ziarelor încă de când acesta a preluat conducerea Constanţei.

Libertatea face o recapitulare în imagini a celui care obișnuia să-și facă vacanțele în destinații exotice precum Papua Noua Guinne și care s-a crezut împăratul Cezar, Ștefan cel Mare sau Ramses. În carnavalurile megalomanice pe care le organiza, a purtat diverse costume, fiind, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabuccodonosor, Suleyman Magnificul, ofițer neamț ori James Bond. 

1. Costumat în faraonul Ramses al II-lea, la una dintre ediţiile Carnavalului de la Mamaia

2. A apărut la carnaval ca un războinic zulu

3. Pasionat de Africa şi de safari, a purtat o ținută de colonialist britanic din secolul XIX

4. La Carnavalul de la Mamaia, costumat în soldat roman

5. Costumul care i-a atras cele mai dure critic a fost cel de ofiţer al armatei germane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

5. A afișat tatuajul „Mamaia”, în timpul filmărilor unui videoclip al Loredanei

6. A fost și „agent secret”, pentru o prezentare de modă din Capitală

6. A purtat ţinute militare care aduceau cu cele din Cuba anilor lui Fidel Castro

7. A fost Ştefan cel Mare la Festivalul de la Mamaia

Citește mai multe despre Radu Mazăre pe Libertatea.

Comentarii