În urmă cu două săptămâni, dr. Susan Moore a distribuit un videoclip în care acuza un medic de la Spitalul University Health North din Indiana că i-a ignorat plângerile cu privire la durerile pe care le avea și cererea de a primi medicamente pentru că era de culoare, chiar dacă era atât pacientă, cât și un doctor în sine.
Susan Moore a povestit că a trebuit să implore pentru a primi remdesivir, medicamentul antiviral utilizat pentru tratarea pacienților care sunt spitalizați pentru Covid-19 și care nu au nevoie de ventilație mecanică.
Și, în ciuda durerii ei, medicul i-a spus lui Moore că ar putea să o trimită acasă și nici nu a vrut să îi dea mai multe medicamente care să îi amelioreze durerile.
„M-a făcut să mă simt ca și cum aș fi dependentă de droguri. Și știa că sunt medic”, a spus ea în videoclip.
Moore, care era internistă, a spus că durerea ei a fost „tratată în mod adecvat” numai după ce și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tratamentul ei. Ea a fost externată ulterior din IU North, dar s-a întors la un alt spital mai puțin de 12 ore mai târziu, a scris ea pe pagina sa de Facebook.
„Dacă aș fi fost albă, nu ar fi trebuit să trec prin asta”, a fost de părere femeia.
Un purtător de cuvânt al IU North a confirmat pentru CNN că Moore era pacientă la spital și că în cele din urmă a fost externată, dar a refuzat să spună mai multe despre ea, citând intimitatea pacientului.
„În calitate de organizație angajată în echitate și reducerea diferențelor rasiale în domeniul asistenței medicale, luăm foarte în serios acuzațiile de discriminare și investigăm fiecare acuzație”, a spus purtătorul de cuvânt.
Într-o declarație emisă joi, Dennis M. Murphy, președinte și CEO al Indiana University Health, a apărat aspectele tehnice ale tratamentului pe care Moore l-a primit, recunoscând „că este posibil să nu fi arătat nivelul de compasiune și respect pentru care ne străduim să înțelegem ceea ce contează cel mai mult pentru pacienți”.