Mergi direct la conținut »
VIDEO | Uraganul Matthew a fost filmat din spațiu. Furtuna violentă a lovit deja statul Haiti
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Uraganul Matthew a fost filmat din spațiu. Furtuna violentă a lovit deja statul Haiti

VIDEO | Uraganul Matthew a fost filmat din spațiu. Furtuna violentă a lovit deja statul Haiti

Uraganul Matthew, una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani, a lovit deja statul Haii, unde s-au înregistrat primele victime. Totodată, NASA a dat publicității o filmare cu uraganul Mattheew, realizată de pe Stația Spațială Internațională.

Urganul Matthew face ravagii în statele din Caraibe. Furtuna tropicală de gradul patru a recendicat deja primele victime în Haiti, țară pe care a lovit-o mai întâi. O persoană și-a pierdut viața și o alta a fost dată dispărută. Bilanțul se va modifica însă, pe măsură ce echipajele intervin în zonele devastate.

“Am văzut deja că mai multe persoane au murit. Oameni care se aflau în larg. Mai sunt oameni dați dispăruți, cei care nu au respectat alertele”, a declarat președintele interimar din Haiti, Jocelerme Privert, relatează BBC News.

Înainte ca uraganul Matthew să atingă solul, coastele haitiene au devenit ţinta unor rafale de vânt puternice, iar locuinţele şubrede ale localnicilor fac această ţară extrem de vulnerabilă în faţa dezastrelor naturale. Potrivit meteorologilor, furtuna tropicală aduce rafale de până la 230 de km/h, dar și valuri uriașe.

În mai multe zone din Haiti, una dintre cele mai sărace țări din lume, rafalele de vânt puternic au distrus deja multe locuințe șubrede ale localnicilor. De astfel, uraganul ar urma să aducă inundații masive.

Matthew face însă ravagii  în Jamaica, Cuba, dar și Republica Dominicană. Autoritățile cubaneze au ordonat evacuarea a peste 250.000 de persoane de pe coasta estică a insulei, însă mulți au preferat să-și apere bunurile de tâlhari, chiar dacă riscă să moară.

Uraganul Matthew, filmat din spațiu

NASA a dat publicității un filmuleț cu uraganul Matthew, care a fost suprins de pe Stația Spațială Internațională. Imaginile suprind dimensiunile impresionante ale furtunii.

Close
Închide
  Close