Grupurile parlamentare ale stângii, social-democraţilor, ecologiştilor şi liberalilor din Renew îi cer viitoarei preşedinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, abandonarea numelui acestui portofoliu care asociază migraţia şi „protejarea modului de viaţă european”.

Noul executiv european urmează să intre în funcţie la 1 noiembrie după audierea celor 26 de comisari şi votul Parlamentului European.

În cursul audierii sale, Margaritis Schinas a fost întrebat printre altele de deputata Sophie in’t Veld (Renew) despre „numele toxic”, „văzut de către extrema dreaptă ca o victorie”. Ea i-a cerut să recunoască că această alegere a fost o „greşeală”.

„Între respectarea tuturor argumentelor exprimate de o parte şi dorinţa (viitoarei preşedinte Ursula von der Leyen) de a asculta şi a găsi consensul, sunt sigur că timpul va oferi răspunsul la această întrebare pe care mi-o puneţi acum”, a răspuns el.

Fostul purtător de cuvânt al Comisiei Europene a respins interpretările „negative” ale portofoliului său, subliniind că el înglobează, pe lângă problema migraţiei, educaţia, cultura, ocuparea forţei de muncă, securitatea, sănătatea şi egalitatea.

Nu este „o cultură ‘ei împotriva noastră'”, a subliniat Margaritis Schinas, apreciind că „populiştii trebuie să se simtă ameninţaţi de valorile noastre”.

„Europa va fi mereu un loc de azil”, a spus el. „Dar vreau să fiu foarte clar, cei care nu sunt eligibil pentru azil vor trebui să plece”, a adăugat Margaritis Schinas.

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres