Vremea se schimbă radical în următoarele două săptămâni în toate regiunile țării. Și de la câteva zile cu temperaturi de primăvară se va trece la zile adevărate de iarnă.

Vremea în Banat

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii de 12…14 grade Celsius la valorile maxime, diurne și de 3…7 grade Celsius la cele minime, nocturne.

În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), vremea se va răci accentuat, astfel încât, în intervalul 12-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade Celsius și minime de aproximativ -10 grade Celsius, nopțile devenind geroase.

Ulterior, între 18 și 21 februarie, va avea loc o încălzire treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a prognozei, regimul temperaturii aerului se va apropia de normalul perioadei, cu valori de 3….4 grade Celsius, ziua și -6…-5 grade Celsius, noaptea.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8-11 februarie ploile vor fi mai frecvente și moderate cantitativ.

Vremea în Crișana

În Crișana, pentru început, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi medii în timpul zilei în jurul a 12 grade Celsius și nocturne cuprinse între 3 și 6 grade Celsius, apoi se va răci semnificativ, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților.

Astfel, între 12 și 17 februarie, temperaturile maxime, preponderent negative, se vor situa între -6 și -2 grade Celsius, în medie regională, iar cele minime vor fi de -12…-10 grade Celsius. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză valorile maximelor termice vor fi de 2….3 grade Celsius, apropiate de normele perioadei, iar minimele vor fi, în medie, situate în jurul a -7 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 8 și 12 februarie ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor semnala pe arii extinse.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în primele zile ale următoarelor două săptămâni vom avea medii ale temperaturilor maxime de 11…12 grade Celsius și ale celor minime de 1…4 grade Celsius.

Apoi, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel încât, între 12 și 21 februarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților și se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade Celsius și minime nocturne între -15 și -10 grade Celsius, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni.

Ploi moderate cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala pe 8, 9 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză precipitațiile vor fi pe arii restrânse și, în general, slabe cantitativ.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, vremea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale prognozei, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 10 grade Celsius, în medie, iar cele minime se vor situa între 3 și 5 grade Celsius.

Ulterior, în intervalul 12 – 21 februarie, mediile valorilor diurne vor fi negative, cuprinse între -8 și 0 grade, cu cele mai scăzute la finalul primei săptămâni de prognoză. În același interval, valorile termice minime se vor situa între -14 și -10 grade Celsius, caracterizând o vreme geroasă în cursul nopților și al dimineților.

Între 8 și 12 februarie vor fi ploi pe arii extinse, local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată, dar acestea vor fi, în general, slabe.

Vremea în Moldova

În Moldova, vremea va fi rece în prima zi a intervalului de prognoză, când maxima temperaturii aerului mediată la scara întregii regiuni va fi de 2 grade Celsius, apoi se va încălzi, iar valoarea medie va atinge 8…10 grade Celsius în următoarele zile.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, cu o valoare medie de -4 grade Celsius la început, apoi 1…2 grade Celsius. Dar din 12 februarie, ca urmare a unei răciri accentuate, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților, cu valori termice situate între -6 și 0 grade Celsius, la valorile maxime și -14…-8 grade Celsius, în cursul nopților.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 7, 8 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză acestea vor fi prezente doar pe arii restrânse și vor fi, în general, slabe cantitativ.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, între 8 și 11 februarie vremea va fi deosebit de caldă, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 13…15 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 4 și 8 grade Celsius.

Ulterior, vremea se va răci accentuat și media maximelor diurne va avea valori negative, între -4 și 0 grade Celsius în intervalul 12 – 19 februarie și abia în ultimele zile va deveni ușor pozitivă, spre 2 grade Celsius pe 21 februarie. Iar nopțile vor fi reci după data de 12 februarie, cu valori nocturne ce se vor situa, în medie, între -9 și -4 grade Celsius, până la finalul celei de a doua săptămâni.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datelor de 8, 11 și 12 februarie, iar în rest, doar izolat se vor semnala precipitații slabe.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, până în data de 11 februarie vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime ce vor ajunge la medii de 14…15 grade Celsius și minime ce se vor situa, în medie, între 2 și 6 grade Celsius.

Apoi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în perioada 12 – 18 februarie media temperaturilor în timpul zilei se va situa în jurul valorii de -2 grade Celsius, iar cea a celor nocturne va fi la limita gerului, de aproximativ -10 grade Celsius. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară a regimului termic, maximele să tindă spre 0…2 grade Celsius, iar minimele spre -8…-6 grade Celsius.

Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, local și temporar în perioada 8-12 februarie și doar trecător și pe arii restrânse în restul intervalului.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, până în data de 11 februarie, când se vor înregistra valori termice diurne medii cuprinse între 10 și 14 grade Celsius și temperaturi medii nocturne între 4 și 7 grade Celsius.

Apoi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în perioada 12 – 18 februarie media temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -10 grade. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară a regimului termic, spre maxime medii de 2…3 grade Celsius și minime de -8…-6 grade Celsius.

Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, local și temporar în perioada 8-12 februarie și doar trecător și izolat în restul intervalului.

Vremea la munte

Până în data de 11 februarie vremea va fi caldă, cu maxime în medie cuprinse între 4 și 6 grade Celsius și minime medii de -2…0 grade Celsius. Apoi se va răci brusc și accentuat, astfel încât perioada 12-17 februarie va fi geroasă, cu o medie a valorilor diurne de -14…-12 grade Celsius și cu temperaturi medii nocturne ce se vor situa în general între -20 și -16 grade Celsius.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului, este posibilă o creștere ușoară și treptată a regimului termic, spre maxime medii de -8…-6 grade Celsius și minime de -14…-12 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8-11 februarie acestea vor fi mai frecvente și în general moderate cantitativ.

Războiul dintre familia Becali și Anamaria Prodan ajunge la un alt nivel: zvonuri despre infidelități
PARTENERI - GSP.RO
Războiul dintre familia Becali și Anamaria Prodan ajunge la un alt nivel: zvonuri despre infidelități
Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta! Totul a fost dezvăluit de o concurentă de la emisiunea Big Boss
Playtech.ro
Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta! Totul a fost dezvăluit de o concurentă de la emisiunea Big Boss
Descoperirea făcută de medici în cazul unei fetițe britanice care se plângea de durere de dinți. O radiografie a scos la iveală o problemă mult mai gravă
Observatornews.ro
Descoperirea făcută de medici în cazul unei fetițe britanice care se plângea de durere de dinți. O radiografie a scos la iveală o problemă mult mai gravă
Horoscop 11 aprilie 2021. Racii știu de ce se agită, au un scop clar în minte, dar ceilalți nu înțeleg
HOROSCOP
Horoscop 11 aprilie 2021. Racii știu de ce se agită, au un scop clar în minte, dar ceilalți nu înțeleg
Ce înseamnă starea de somnolență de după masă? Pericolul de care nu știm și la care suntem expuși
Știrileprotv.ro
Ce înseamnă starea de somnolență de după masă? Pericolul de care nu știm și la care suntem expuși
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
BestSecret - cum faci rost de o invitație să cumperi haine cu reducere de până la 80% (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
BestSecret - cum faci rost de o invitație să cumperi haine cu reducere de până la 80% (PUBLICITATE)