Mergi direct la conținut »
Violențe între ultrași și jandarmi, miercuri seară, în Capitală, pe finalul protestelor / FOTO & VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Violențe între ultrași și jandarmi, miercuri seară, în Capitală, pe finalul protestelor / FOTO & VIDEO

Violențe între ultrași și jandarmi, miercuri seară, în Capitală. Peste 120.000 de oameni s-au strâns, miercuri seara, în Piața Victoriei din Capitală. Numărul protestatrilor a crescut constant odată cu lăsarea serii, depășind orice record din ultimii 25 de ani.

După ora 22:00, mai multe persoane violente, despre care s-a spus că ar fi membri galeriilor unor echipe de fotbal, au aruncat cu petarde, lacrimogene și cocktailuri Molotov în jandarmi.

Forțele de ordine au ripostat la rândul lor, aruncând cu gaze lacrimogene spre mulțime.

Unele dintre persoanele violente au aruncat cu gardurile puse de jandarmi pentru a delimita mulțimea. Incidentele au izbucnit într-o singură zonă, în timp ce mulțimea aflată în continuare în stradă a încercat să se delimiteze de violențele provocate, probabil de membri ai unor galerii, așa cum s-a vehiculat. Oamenii strigă ”Nu așa!”

O mulțime de manifestanți pașnici au încercat să facă un cordon între jandarmerie și persoanele care au provocat violențele.  Oamenii au început să aplaude inițiativa lor.

În ciuda eforturilor celor care au încercat să păstreze protestul pașnic, violențele au continuat. Foarte mulți dintre cei prezenți au început să se retragă, să plece din Piață. Aerul în zona Guvernului a devenit irespirabil din cauza gazelor lacrimogene.

Patru persoane au fost rănite

O ambulanță a ajuns, ulterior, în Piața Victoriei. În urma incidentelor, patru persoane au fost rănite. Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că este vorba de doi jandarmi şi doi manifestanţi.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

”În acest moment sunt patru persoane care au fost transportate la spital. Doi jandarmi, doi manifestanţi, nici unul în stare gravă, din informaţiile primite de la colegii noştri. Situaţia se poate schimba, pot să apară şi alţii care să se prezinte singuri la spital sau să solicite intervenţia ambulanţelor. Dintre cei 4, un jandarm este lovit de obiecte contondente, o persoana este rănită de petarde şi alteia i s-a făcut rău din cauza petardelor. Este normal, când sunt astfel de manifestaţii, avem dispozitiv Pompieri-SMURD pregătit în zonă. Jandarmeria coordonează evenimentul, echipajele de urgenţă acţionează doar la solicitare”, a declarat Raed Arafat, sercretar de stat în Ministerul de Interne.

Un panou publicitar a fost incendiat, pompierii intervenind imediat pentru stingerea lui.

În jurul orei 00, numărul celor care au rămas în piață a fost foarte mic, deoarece aerul devenise irespirabil, iar oamenii lăcrimau și tușeau. La ora 1:00, Piața Victoriei arăta ca după război.

 

Peste 120 de persoane au fost reținute de forțele de ordine, au fost urcate în dube și transportate la mai multe secții de poliție pentru audieri.

Așa au arătat violențele din Piața Victoriei din Capitală, miercuri seară:

Foto: Vlad Chirea

Close
Închide
  Close