Se doreşte, astfel, deblocarea activităţii Guvernului, după ce miniştrii ALDE au ieşit de la guvernare, iar preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat interimatele.

Ca prim-ministru voi face tot ce îmi stă în putinţă şi în atribuţii pentru a asigura buna funcţionare a instituţiilor statului şi a ţării. Vreau să fie clar că am această situaţie sub control şi niciun român nu trebuie să îşi facă griji”

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de „abuz constituţional şi de putere” „la adăpostul imunităţii absolute pe care o are” pentru că nu a semnat numirea unor miniştri interimari.

Premierul a menţionat că pensionarii au început deja să primească pensiile pentru luna septembrie majorate cu 15%, aşa cum s-au angajat.

„Toate pensiile vor fi plătite până pe 15 septembrie. Aşadar, pensionarii îşi primesc drepturile chiar dacă preşedintele vrea să sacrifice şi să blocheze constant România”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern”, a spus ea.

Guvernul transferă către SGG avizarea privind oportunitatea emiterii de OUG

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că pentru a se depăşi situaţia de blocaj de la nivelul Executivului va fi adoptată o hotărâre prin care se va transfera de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă.

„Împreună cu echipa guvernamentală am identificat măsurile pentru a depăşi această situaţie de blocaj (din Guvern – n.r.) care putea fi rezolvată uşor dacă preşedintele îşi îndeplinea obligaţia stabilită de Constituţie, de a semna propunerile de interimar. Pentru deblocarea acestei situaţii vom adopta o hotărâre de Guvern prin care vom transfera de la Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă, în sensul motivării situaţiei excepţionale, aşa cum cere legislaţia”, a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că aceasta este o măsură firească, având în vedere că oportunitatea emiterii actelor normative aparţine Guvernului în ansamblul său, iar acest aviz poate fi dat de către Secretariatul General al Guvernului. Dăncilă a afirmat că acest atribut a aparţinut în trecut unui departament aflat în subordinea aparatului de lucru al Guvernului.


Citeşte şi:

Alianţa USR-PLUS se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european: „Are probleme de integritate!”

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, s-a cocoțat pe un scaun în timpul discursului de la începerea anului școlar

Ce a făcut Luiza Melencu cu 24 de ore înainte să dispară. Familia fetei își amintește ultima convorbire telefonică avută cu ea: „Hai, tati, că a oprit o mașină să mă ia. Vorbim acasă”

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI