MENIU CAUTĂ
12 Ian. 2019 15:00 , de Eduard Apostol

Virusul „Salt Bae”! Bucătarul turc Nusret Gokce a înnebunit planeta: starurile din fotbal, showbizz și greii din politică fac coadă să mănânce din mâna lui

Distribuie

Un bucătar turc le-a sucit mințile milionarilor și greilor lumii! Cam așa ar suna titlul bombastic a ceea ce a făcut Nusret Gokce, 36 de ani, cu Ronaldo, Maradona, Messi, Beckham, Infantino, Abramovich, Leo Di Caprio sau președintele Maduro!

Lista e foarte lungă și se mărește considerabil cu fiecare zi, cu fiecare sezon. A devenit o adevărată modă „să te dai” pe social media cu fotografii sau cu videouri cu „Salt Bae” la masă, secționând tacticos friptura de vită sau de miel, făcând giumbușlucuri cu cuțitele, după care, cu o figură demnă de Hollywood, să presare sare albă din bol, după ce grăunțele cad pe antebraț.

Este trade-mark-ul turcului care a înnebunit de-a dreptul planeta de doi ani. Produs al consumerismului și impactului social media asupra creierului umanității, Nusret sau „Salt Bae”, cum mai este recunoscut pentru faza cu turnatul sării pe friptură, adună milioane și milioane de vizualizări. Înainte erau Beatles, Elvis sau Michael Jackson, lumea de azi trece de la pokemon la Salt Bae!

Era sărac-lipit!

Un video postat de turcul născut la Erzurum  în ianuarie 2017 a prins fitilul. Stilul de secționare al cărnii și cu „sarea”, ambele teatrale, au dat startul nebuniei.

Genul de comerciant întreprinzător, care știe să facă spectacol și să-ți ia banii cu zâmbetul pe buze în așa fel încât să dorești să revii, Nusret este, la origini, unul dintre mulții copii ai unei familii kurzi de mineri. Finanțele a lor săi l-au obligat să se lase de școală în clasa a VI-a și să devină ucenic într-o măcelărie în cartierul Kadikoy din Istanbul.

„Sunt fiul unui miner, tata și mama au fost analfabeți. Am început să muncesc ca ajutor de măcelar de la 14 ani, așa am deprins gustul cărnii. Gestul cu turnatul sării a venit firesc, dintr-o dată, n-a fost studiat, e ca și cum îmi pun semnătura pe operă”, spunea celebrul bucătar.

A lucrat gratis în restaurante din Statele Unite și din Argentina între 2007 și 2010, apoi și-a deschis primul local al său în Istanbul. Apoi, la Dubai, unde este actuala mină de aur, alături de Abu Dhabi și New York. Acum, Salt Bae are 14 bucăți restaurante, iar Cristiano Ronaldo și Sergio Ramos l-au invitat la ultima finală Champions League, au tras de el să facă poza cu trofeul și se uitau la el ca la a 8-a minune a lumii!

1.200 de euro friptura în foiță de aur

La începutul lui 2018, când deja se declanșase virusul, revistele de specialitate au vizitat restaurantele turcului, iar recenziile au fost negative.

'Jecmăneala Publică numărul 1' a numit-o The New York Post, iar comentariile au fost negre referitoare la bucatele din meniu.

Alte câteva zeci de milioane de vizualizări pe fiecare video, plus coada interminabilă de staruri aliniate să prindă un loc la mesele lui Salt Bae și câteva filmulețe puerile, dar cu impact la public, au lansat stilul inconfundabil al lui Nusret, acum în apogeu.

În restaurantele sale, fripturile de la suta de euro până la 1.000 – 1.200 de euro cu foiță de aur – 24 gold karat, vorba turcului -, fac furori și orice snob care vizitează Dubaiul, ar plăti dublu doar să-l găsească la lucru pe omul nostru. Pentru a avea o poză cu care să se dea mare pe net! Ar intra în rândul clasicilor!

Maradona a mimat orgasmul când a mâncat la Nusret, Beckhamii au venit cu toții și-au făcut masă bogată de 10.000 de euro, Ronaldo, Ramos, Benzema, Messi, Marcelo, Lewandowski, Mutu și orice personaj uriaș din lumea fotbalului care-ți trece prin cap au vizitat măcar unul dintre stabilimentele chef-ului antreprenor.

Iar într-unul din uriașele frigidere de la Dubai, Abu Dhabi sau New York există steak-uri cu bilețel, iar pe fiecare scrie numele vedetei care a făcut comanda. Toți rapperii Americii, toate vedetele de televiziune se înghesuie să guste din 'kebap'-ul lui Nusret.

Fripturile care nasc revoluții

Au fost și scandaluri uriașe din cauza 'virusului Salt Bae'.

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a servit masa la om în bătătură în septembrie 2018, răsfățându-se cu niște fripturi suculente, number one, recomandarea chef-ului, fiind Tomahak-ul de vită. Iar în țara lui era să se declanșeze o lovitură de stat, fiindcă venezuelenii își mănâncă și de sub unghii de sărăcie. A fost scandal internațional!

La trecerea între ei, Franck Ribery (Bayern Munchen) a fost la Dubai, logic, nu avea cum să nu-și viziteze amicul. Friptura 24 gold karat, show, pupături ca-n mafia siciliană, val de proteste pe net la adresa francezului care a dat 1,200 de euro doar pe o coastă de vită. Feed-back-ul vedetei a venit imediat: le-a luat familiile hater-irilor și le-a trecut prin toate înjurăturile admise și a adus elogii acestui veritabil the king al epocii contemporane.

Vine și gratis la masă, la noroc

Mapamondul este conectat la ceea ce postează Nusret. Până și fotbaliștii români, se puteau să lipsească ei?!, care au dat de salarii de peste 15.000 de euro pe lună tânjesc la două vise: Dubai și să dea Dumnezeu să fie Nusret acolo, să facă o poză cu el, nu mai zic de un video ce devine viral peste noapte.

Cristi Manea (CFR Cluj) și Andrei Ivan (Rapid Viena) au avut noroc, bulan cum ar zice ei. Adi Mutu, care trăiește la Abu Dhabi, e deja la clasici, vine Salt Bae la masa lui și prestează cu chipul lui de young De Niro.

Pe net, sunt discuții aprinse. Unii afirmă că kebap-ul omului e un turkish delight (n.red 'rahat'), alții spun că fripturile lui sunt divine. Dacă e în restaurant, Nusret vine la masă și face show-ul dacă comanzi anumite tipuri de steak din meniu, cu cât mai scumpe, cu atât mai intens e spectacolul. Alții zic că au probat pe propria piele, turcul a venit la finalul consumației și-a făcut poze de amuzament, gratis.

Nota de plată depășește câteva sute de euro bune, nu te duci acolo să mănânci ciorbă de văcuță. Legenda lui continuă, următoarele target-uri sunt greii lumii, Vladimir Putin și Donald Trump!

 

Loading...
Comentarii