Putin încă nu a comentat operațiunea „Pânză de păianjen”, care a lovit grav flota rusă de bombardiere strategice și i-a deranjat enorm pe bloggerii militari ruși. La fel, armata, deputații și televiziunea de stat dau impresia că și-au înghițit limba.

Vladimir Putin vrea să dea impresia că este puternic

În opinia politologului Abbas Galliamov, fost autor de discursuri pentru Vladimir Putin, liderul rus pur și simplu nu știe cum să prezinte acest caz rușinos pentru el și serviciile sale secrete.

Liderul rus nu știe ce să spună, afirmă politologul Abbas Galliamov. „Trebuie să acționeze puternic – să răspundă cu o lovitură la o lovitură. Trebuie să iasă și să spună: «Dragi ruși, am efectuat operațiunea cutare și l-am prins și distrus pe inamic în bârlogul său». Trebuie să fie ceva grandios – dar nu poate inventa nimic, nu există nimic de acest fel”, a declarat Galliamov.

Potrivit politologului rus, Putin se teme să pară slab, iar din acest motiv ține să păstreze tăcerea. „Știe că cei slabi ar fi devorați, mușcați de moarte. De aceea, mai mult decât orice altceva pe lume, este preocupat să creeze impresia că este puternic”, argumentează Galliamov.

Administrația Trump, îngrijorată de un posibil răspuns brutal

Cum s-a ridicat în lumea interlopă „Regina drogurilor” care s-a spânzurat la Rahova: Marsilia Mantu „prepara” stupefiante la cuptorul cu microunde și le vindea la geam
Recomandări
Cum s-a ridicat în lumea interlopă „Regina drogurilor” care s-a spânzurat la Rahova: Marsilia Mantu „prepara” stupefiante la cuptorul cu microunde și le vindea la geam

Într-o conversație purtată pe 4 iunie cu președintele american Donald Trump, Vladimir Putin a promis să răspundă operațiunii „Pânză de păianjen”. În aceeași zi, Ambasada SUA la Kiev a emis un avertisment cu privire la posibilitatea unor atacuri cu rachete. Dar, în pofida așteptărilor că Rusia va recurge din nou la racheta Oreșnik, folosită pentru prima dată în noiembrie anul trecut, nu a urmat nicio lovitură devastatoare.

Oficialii din cadrul administrației Trump se așteaptă ca Putin să răspundă cu un atac cu ținte multiple. Atacul ar fi de natură „asimetrică”, cu diverse tipuri de arme de atac aerian.

NATO estimează, de asemenea, că va urma un răspuns. În plus, afirmă un oficial NATO de rang înalt, regimul de la Moscova ar putea folosi operațiunea „Pânză de păianjen” ca pretext pentru amânarea negocierilor de pace.

Cel puțin zece bombardiere strategice rusești au fost distruse complet

Ucraina a susținut că a lovit 41 de bombardiere strategice în cadrul acestei operațiuni, care a fost pregătită timp de un an și jumătate. O sursă din NATO a oferit o informație similară pentru Deutsche Welle.

Potrivit acestei surse, între 10 și 13 aeronave militare au fost complet distruse, în principal bombardiere Tu-95 și Tu-22M3, precum și cel puțin un avion de recunoaștere A-50. Serviciile secrete americane au confirmat distrugerea a 20 de aeronave, dintre care jumătate complet distruse.

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.