De Cristian Burcioiu,

Când a ajuns în Turcia, cu un avion privat plătit cu 11.500 de euro de părinții disperați care au primit peste noapte ajutor financiar de la rude, prieteni și colegi, Vlăduț era într-o stare extrem de gravă. După ce i-au studiat istoricul medical și au obținut cele mai recente rezultate ale analizelor, specialiștii de la Koç Üniversitesi Hastanesi au decis să-l trateze timp de patru zile la ”Reanimare” și apoi să înceapă ședințele personalizate de chimioterapie.

”După două luni de tratament, se văd primele rezultate. Boala (n.r. leucemie acută mieloblastică de tip M6, eritroblasitcă) e în remisie. Cele trei etape de chimioterapie parcurse până acum l-au pus pe picioare. Măduva mai este afectată doar în procent de doi la sută, iar Vlăduț e mult mai bine. E o victorie imensă”, ne-a spus Alexandru-Cristian Pascaru, tatăl băiețelului.

 Vlăduț este acum în tratament de susținere cu trombocite

Până va trece la cea de-a patra etapă de tratament chimioterapeutic, Vlăduț primește, la intervale bine stabilite, perfuzii cu trombocite din sânge donat. Este vorba de un tratament de susținere, de recuperare, menit să ridice, până când măduva va produce din nou celule la o capacitate cât de cât normală, indicele analizelor. În plus, copilului bolnav de leucemie i se fac teste care sunt comparate pentru a se observa rapid dacă există riscul evoluției bolii sau al apariției unor infecții ce ar putea pune în pericol viața băiețelului.

”Nu sunt nici un fel de complicații, Vlăduț a suportat foarte bine tratamentul chimio care va fi întrerupt pentru o perioadă de aproximativ o lună. Pentru ca organismul să i se refacă, oncologii îi administrează perfuzii cu trombocite. Apoi, când ei vor considera, va începe a patra sesiune de chimioterapie din cele 14 prognozate”, a mai spus Pascaru.

Terapia este estimată la 60.000 de euro

Vlăduț este prins, fără voia lui, într-un joc al vieții și al morții. Pentru a putea învinge boala, copilașul trebuie să urmeze un tratament nu numai chinuitor, ci și extrem de costisitor care depășește cu mult posibilitățile financiare ale părinților săi. Șansele de supraviețuire sunt contabilizate în cele 60.000 de euro de care are nevoie și care se traduc în terapia de bază, în achiziționarea de medicamente și de hrană, dar și în plata costurilor de cazare la Koç Üniveritesi Hastanesi, clinica din Istanbul unde este internat cu mama lui, Elena Cristina (37 de ani).

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

”Sunt costuri estimate de medicii turci. Ele ar putea crește pe parcurs, nu știm…De aceea, pe toți aceia care ne pot ajuta îi rog să o facă oferind astfel o șansă în plus copilașului nostru”, a adaugat tatăl lui Vlăduț.

Cei care doresc să îl ajute pe Vlad-Andrei, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «VLAD-ANDREI».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro 

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie