De Petre Dobrescu,

Vremea se schimbă dramatic în orele următoare. Agenția Națională Meteo a emis, sâmbătă, o informare meteo valabilă pentru intervalul 21 martie, ora 18:00 – miercuri, 25 martie, ora 8:00, care anunță o răcire accentuată a vremii, ninsori şi strat de zăpadă şi intensificări ale vântului în întreaga ţară.

Astfel, vremea se va răci accentuat și va deveni treptat deosebit de rece pentru ultima parte a lunii martie, scrie Agerpres.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) şi în cursul zilei de duminică aria precipitaţiilor ninsoarea va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi local Transilvania, Maramureş şi Moldova.

De duminică vine zăpada în mare parte a țării

Din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (22/23 martie) precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte şi în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind şi spulberând zăpada.

Ninsori în 21 de județe

ANM a emis sâmbătă şi o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol valabilă până luni în 21 de judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Hunedoara, Neamţ, Bacău, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

Astfel, din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantităţi de precipitaţii în jur de 15 l/mp) în zona Carpaţilor Orientali şi nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde şi Carpaţii Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare