MENIU CAUTĂ
29 Dec. 2017 11:47 , de Daniel Ionașcu

WhatsApp nu va mai funcționa pe milioane de smartphone-uri BlackBerry, Windows Phone și Symbian începând cu 2018

Distribuie

Aplicația de mesagerie WhatsApp, deținută de către Facebook, nu va mai funcționa pe milioane de smartphone-uri în întreaga lume începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit The Telegraph. Este vorba de dispozitive BlackBerry, Windows Phone și Symbian.

De la compania canadiană BlackBerry sunt vizate sistemele de operare BlackBerry OS și BlackBerry 10, iar în privința Microsoft este vizat Windows Phone 8.0.

În privința Symbian, sunt vizate versiunile S40 și S60. Symbian este sistemul de operare prezent pe vechile smartphone-uri Nokia. Grupul finlandez a renunțat la Symbian pentru a trece la Windows Phone începând cu 2011, dar mutarea nu a dat roade, iar în 2014 și-a vândut divizia de smartphone-uri către Microsoft. Gigantul american a spus adio la rândul său, în această vară, Windows Phone. Microsoft utilizează acum Windows Mobile 10, dar și acesta are o cotă infimă.

Nokia a revenit la viață datorită companiei HMD Global, care a licențiat brandul Nokia și produce acum dispozitive Android. De asemenea, BlackBerry a renunțat la sistemele sale de operare și produce acum telefoane Android. Acestea sunt realizate de către grupul chinez TCL, care mai deține și Alcatel.

Adițional, începând cu 2020 va fi eliminat suportul și pentru Android 2.3.7 Gingerbread.

Aplicația WhatsApp a fost lansată în anul 2009, moment la care sistemele Symbian (Nokia) și BlackBerry aveau peste 70% din cota de piață, iar iOS/iPhone și Android erau abia la început.

Facebook a achiziționat WhatsApp în 2014 pentru 22 de miliarde de dolari.

Facebook a intrat recent în conflict cu autoritățile europene din cauza WhatsApp: gigantul american a fost amendat de către Comisia Europeană pentru că a mințit la momentul preluării WhatsApp, când a afirmat că din punct de vedere tehnic nu pot fi legate conturile de WhatsApp cu cele de Facebook.

Numai că în 2016 Facebook a început să interconecteze aceste conturi ale utilizatorilor.

Recent, Franța a ordonat WhatsApp să nu mai transmită date ale utilizatorilor către Facebook.

WhatsApp vrea să lanseze în 2018 o aplicație profesionistă, destinată companiilor, care va fi plătită. Firmele vor putea plăti pentru a contacte utilizatorii WhatsApp.

Citește mai multe despre Blackberry și WhatsApp pe Libertatea.

Comentarii