Mergi direct la conținut »
Whatsapp ridică vârsta minimă a utilizatorilor săi din Europa de la 13 ani la 16 ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Whatsapp ridică vârsta minimă a utilizatorilor săi din Europa de la 13 ani la 16 ani

Creatorii cunoscutei aplicație Whatsapp interzic adolescenților sub 16 ani folosirea acesteia în Uniunea Europeană. Utilizatorii trebuie să aibă cel puțin 13 ani, în prezent, pentru a se putea înregistra pe serviciul de mesagerie.

Aplicația, care este deținută de Facebook, va ruga utilizatorii să-și confirme vârsta atunci când vor primi noi termeni de utilizare, în următoarele săptămâni. Totuși, nu este clar cum va fi verificată vârsta.

Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) al Uniunii Europene, care va intra în vigoare la 25 mai, va da mai mult control utilizatorilor europeni prvind datele pe care le oferă companiilor private, scrie BBC. Totodată, prin acest nou regulament, europenii vor avea dreptul ca datele personale să fie șterse și oferă protecție specifică pentru ca datele copiilor să nu fie colectate cu scopul de a fi folosite pentru reclame.

Chiar dacă în Uniunea Europeană, vârsta minimă pentru a folosi Whatsapp va fi modificată, în restul lumii va rămâne la 13 ani.


EXCLUSIV/ Ce pondere au avut prețurile de la energie, gaze și ouă în scumpirile de lunile trecute. Adrian Vasilescu: Dezinflația a început, nu mai este inflație

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close