Grupul a scanat sute de milioane de conturi de Yahoo Mail, la cererea Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) sau a FBI, au declarat doi foşti angajaţi şi o a treia persoană implicate în evenimente. Compania a respectat o directivă clasificată a Guvernului american, trimisă echipei de consilieri legali ai Yahoo.

Potrivit unor experți, acesta este primul caz în care se află că o companie americană de IT și-a spionat clienții la cererea serviciilor americane de informații, verificând mailurile în timp real. De obicei, sunt analizate mesajele stocate sau este scanat număr mic de conturi în timp real.

Nu este clar deocamdată ce informaţii au vrut să afle serviciile de informații, ci doar că au vrut ca Yahoo să caute un anumit set de caractere. Acest lucru poate însemna o frază într-un ataşament sau un mesaj, au explicat sursele sub acoperirea anonimatului.

Potrivit unor foşti angajaţi, decizia directorului general al Yahoo, Marissa Mayer, de a respecta directiva i-a nemulţumit pe o parte dintre directorii companii. Această hotărâre l-ar fi determinat, de altfel, pe directorul pentru securitatea informaţiilor, Alex Stamos, să îşi dea demisia în iunie 2015.

Luna trecută, Yahoo a anunţat  că au fost furate în urmă cu doi ani datele personale a cel puţin 500 de milioane de utilizatori în timpul unui masiv atac cibernetic, care a fost executat de hackeri sponsorizaţi de un stat.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu