De Dragoș Tănase,

Joyce Waite și membrii familiei sale, inclusiv fiice, mătuși și cumnate sunt din satul Coningsby și orașul Boston, comitatul Lincolnshire, situate în estul Angliei.

Supraviețuitoarele, cu vârste cuprinse între 47 și 81 de ani, dintre care opt care au legătură de sânge, își sărbătoresc acum recuperările în timp ce conștientizează cancerul, scrie Mirror.co.uk.

Joyce Waite, în vârstă de 78 de ani, a fost diagnosticată pentru prima dată în 2002, iar iubita nepotului ei, Jane Reeson, a fost ultima diagnosticată cu această boală cruntă, în 2017, suferind cu succes o mastectomie.

„Am combătut cancerul împreună ca familie și ne-am împărtășit experiențele între noi, ceea ce a ajutat cu adevărat”, a spus Vanessa Haw, în vârstă de 55 de ani, care a fost a opta membră a familiei diagnosticată, în aprilie 2015.

„Faptul că am trecut de zece dintre noi a fost un ajutor uriaș. Suntem o familie apropiată, așa că am fost acolo una pentru cealalltă. Acest sprijin și să știi că cineva a avut cancer de sân, dar a supraviețuit, a fost genial”

Vanessa Haw:

Proprietară a magazinului din Coningsby, Lincolnshire, care are patru copii și opt strănepoți, a fost diagnosticată cu cancer, în aprilie 2015, după o mamografie anuală.

A refuzat radioterapia, din cauza modului în care a afectat-o ​​pe mama sa, Barbara, care a fost diagnosticată cu cancer în 2003.

Scandalurile în care a fost implicat Aurelian Bădulescu. De la bătaia cu primarul Mutu, la jigniri precum „javrelor ce sunteți” sau „mi-au spus că erați prostituată”
Recomandări
Scandalurile în care a fost implicat Aurelian Bădulescu. De la bătaia cu primarul Mutu, la jigniri precum „javrelor ce sunteți” sau „mi-au spus că erați prostituată”
 

În mai 2015, Vanessa avea o mastectomie pe partea stângă și avea toți noduli limfatici scoși din brațul stâng.

Mai avea două operații pentru îndepărtarea pielii deteriorate și a suferit o mastectomie în octombrie 2016, ca măsură de precauție.

„Chiar și în cele mai rele zile, știai că există viață, există speranță”

Vanesa Haw:

Mama sa, Barbara Limb (81 de ani), a fost a doua femeie din familie care a fost diagnosticată cu cancer.

Nepoata Barbarei, Trudie Smart, în vârstă de 47 de ani, asistent didactic din Boston, Lincolnshire, a fost diagnosticată cu cancer de sân în aprilie 2008.

A avut opt ​​cicluri de chimioterapie, înainte de a suferi o mastectomie în noiembrie, în acel an, urmată de trei săptămâni de radioterapie.

La doar câteva luni după diagnosticul ei, mama ei, Shirley Limb, de 72 de ani, din Kirton, Lincolnshire, a fost diagnosticată în septembrie 2008.

Shirley, care are trei copii mari, șase nepoți și doi strănepoți, a primit vestea în urma unei mamografii de rutină.

Cum încalcă un polițist legea într-o călătorie de două ore cu trenul
Recomandări
Cum încalcă un polițist legea într-o călătorie de două ore cu trenul
 

O biopsie ultra-sonoră și biopsie au confirmat că a avut cancer la sân și că a fost îndepărtată o lumpectomie și ganglioni limfatici chiar înainte de Crăciun în acel an.

Apoi a făcut radioterapie în fiecare zi, timp de trei săptămâni, și i s-a spus că este în remisiune în vara lui 2009.

În ciuda faptului că nu a fost o rudă de sânge, partenera fratelui Vanessei, Lorraine Hill, în vârstă de 61 de ani, a fost diagnosticată după ce a descoperit în 2005 un nodul mare la sân.

Chelneriță și mama unui copil, din Horncastle, Lincolnshire, a făcut chimioterapie, pentru a micsora tumora, înainte de a suferi o mastectomie parțială.

Sora lor, Hazel Holland, de 53 de ani, a fost de asemenea doborâtă când a făcut o mamografie în februarie 2015.

Mamă a doi copii, a suferit o operație în martie în acel an, pentru a elimina un nodul limfatic, urmată de chimioterapie și radioterapie.

Unul dintre marii criminali în serie ai României vrea să iasă din închisoare. Când a fost arestat, Süto Ferenc ucisese 4 oameni și avea o “listă neagră” cu 17 nume
Recomandări
Unul dintre marii criminali în serie ai României vrea să iasă din închisoare. Când a fost arestat, Süto Ferenc ucisese 4 oameni și avea o “listă neagră” cu 17 nume
 

„Am luat totul pas cu pas și am continuat viața”

Hazel Holland:

Trei ani mai devreme în 2012, mamei lui Hazel, Mary Limb, în ​​vârstă de 74 de ani, i s-a spus că are cancer la sân, după ce medicii au găsit o umflătură.

Ea a fost la spital, patru zile de la operație, pentru a îndepărta ganglionii, apoi a făcut radioterapie.

În august 2017, cumnata Mariei, Margaret Bedford, în vârstă de 74 de ani, a fost și ea diagnosticată.

Mama a trei copii, i s-a extirpat un nodul, luna următoare, iar după patru săptămâni de radioterapie epuizantă a fost declarată fără cancer.

O lună mai târziu, în octombrie 2017, partenera fiului ei David, Jane Reeson, în vârstă de 54 de ani, a primit o lovitură devastatoare atunci când a fost diagnosticată cu cancer.

Lucra ca și curier și este mamă a doi copii. A avut o mastectomie pe partea stângă în noiembrie în acel an.

I s-a spus să ia tamoxifen, care blochează estrogenii, timp de cinci ani, dar până acum toate testele sunt în regulă.

„Nu am simțit niciun nodul, așa că dacă nu ar fi fost mamografiae, ar fi putut fi o poveste diferită. Acum sunt conștientă de importanța efectuării unor controale periodice”

Jane Reeson:

Luna viitoare va fi lansat oficial al familiei, iar sumele obținute din vânzarea lui vor fi donate pentru tratarea cancerului de sân.

Cronologia diagnosticării cu cancer de sân în familia celor zece femei:

  • 2002 – Joyce Waite
  • 2003 – Barbara Limb
  • 2005 – Lorraine Hill
  • 2007 – Shirley Limb
  • 2008 – Trudie Smart
  • 2012 – Mary Limb
  • 2015 – Hazel Holland
  • 2015 – Vanessa Haw
  • 2017 – Margaret Bedford
  • 2017 – Jane Reeson

FOTO: John Aron / SWNS

Citeşte şi:

O femeie care a supraviețuit cancerului a traversat Canalul Mânecii înot de patru ori fără oprire

Un bărbat a învins de două ori cancerul. Apoi a câștigat la loterie 4,6 milioane de dolari

Hari a intrat în ultima ședință de chimioterapie înainte de extirparea tumorii. Băiețelul de trei ani suferă de neuroblastom, iar tratamentul costă peste 300.000 de euro

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat