Mergi direct la conținut »
Ziua Tatălui se sărbătorește astăzi, 12 mai. Ziua este marcată de Google printr-un Doodle special
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ziua Tatălui se sărbătorește astăzi, 12 mai. Ziua este marcată de Google printr-un Doodle special

Ziua Tatălui se sărbătorește astăzi, 12 mai. Ziua este marcată de Google printr-un Doodle special

Ziua Tatălui este sărbătorită duminică, 12 mai, în România, a două duminică din luna mai devenind oficial sărbătoare dedicată tăticilor, conform Legii 319/2009 privind instituirea Zilei Mamei și a Zilei Tatălui.

De Dana Aramă,

Ziua Tatălui este marcată și de Google printr-un Doodle special.

Pe 12 mai se sărbătorește Ziua Tatălui. Ziua Tatălui a fost sărbătorită oficial, pentru prima dată în România, în data de 9 mai 2010 (în a doua duminică a lunii mai). Anul acesta ziua tatălui se sărbătorește în 12 mai 2019. Datele calendaristice în care se va sărbători ziua tatălui sunt următoarele: 10 mai 2020, 9 mai 2021, 8 mai 2022, 14 mai 2023, 12 mai 2024, 11 mai 2025 și 10 mai 2026.

Semnificația Zilei Tatălui

Semnificația acestei zile este legată direct de poziția unui tată în familie , precum și în societate. Ea are o semnificație importantă deoarece ajută la recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți la viața de familie în particular și la construirea societății în general.

În Evul Mediu celebrarea paternității se sărbătorea pe 19 martie, de Ziua Sfântului Iosif, numită de catolici Nutritor Domini (Nașterea Domnului), iar în tradiția sud-europeană „”atăl presupus al lui Isus”. Sărbătoarea a fost adusă în America de către spanioli și portughezi.

Pe plan mondial nu există în cazul celebrării zilei tatălui o tradiție bine conturată în jurul unei date anume. Zilele tatălui recunoscute oficial variază de la țară la țară. La noi în țară nu este inclusă în zilele libere din 2019.


Citește și:

VIDEO/ Sacrificiul pentru o viață mai bună: 4 ani departe de familie și 100.000 de dolari pe care nu i-a văzut niciodată!

Close
Închide
  Close