MENIU CAUTĂ
23 Ian. 2018 17:41 , de Ionuţ Iordăchescu

EXCLUSIV / Cristian Diaconescu: ,,Străinii întreabă despre România ca în anii ’90. Ce se întâmplă?”

Distribuie

România ratează șansa de a fi o insulă de stabilitate și un pod de legătură cu Occidentul, din cauza crizelor politice interne, susține Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției și al Afacerilor Externe. Diplomatul arată că, atunci când se discută despre România în străinătate, oficialii întreabă ce se întâmplă în țara noastră, așa cum se întâmpla în anii '90.

,,Din afară, România este văzută ca o țară care își ratează pas cu pas o șandă enormă. De ce? Este o zonă, cea în care ne află, care parcă vrea să dovedească faptul că extinderea Uniunii Europene către fostele state comuniste nu a fost un proces bine construit. Marea majoritate a acestor state fiind marii beneficiari ai fondurilor europene', a spus Cristian Diaconescu, la interviurile Libertatea Live.

Fostul ministru spune că actualii lideri politici și comportă de parcă nu vor ca România să fie o insulă de stabilitate.

,,Când cei din străinătate se referă la România întreabă ca prin anii 90. Ce se întâmplă? Nimeni nu înțelege ce se întâmplă. Este anormal, ca să nu spun aberant, ca un partide de guvernare să-și răstoarne propriul guvern de 2-3 ori. Nu știm de ce prim-miniștrii au fost numiți, nu știm de ce au plecat – din punct de vedere al intereselor naționale', a arătat Diaconescu.

Cristian Diaconescu, în platoul Libertatea Live

Cristian Diaconescu, în platoul Libertatea Live

Liderul PMP a subliniat că ,,România își consumă astăzi oxigenul politic mergând la Bruxelles să dea explicații'.

,,Oricine din viitorul guvern să citească presa internațională. O poză cu o femeie, cu un copil în ploaie și frig, protestând împotriva partidului aflat la guvernare face nu numai știre, face și politică.', a punctat diplomatul.

Cristian Diaconescu a mai declarat că România este asociată, la Bruxelles, cu Ungaria și Polonia, două state criticate pentru derapaje în privința statului de drept.

.,,Mai grav este că aceeași lideri PSD sau reprezentanți guvernamentali, în dialogul cu Bruxellesul, nu spun nimic nici de Soroș, nici de instigări ale ocultei mondiale în legătură cu România. Recunosc că România are o problemă, că ceva trebuie făcut pentru a diminua acest avânt privind statul de drept', a arătat Diaconescu.

Citește și: EXCLUSIV / Mircea Geoană: Dragnea este interesat de prezidențiale. Poate fi candidatul PSD

Loading...
Comentarii