16 Mar. 2016 12:53 Radu Nistor

EXCLUSIV / Proiectul de lege care ar putea permite FUMATUL în spațiile publice a fost depus

Distribuie

Aleșii sunt intrigați de faptul că, de joi, dreptul fumătorilor de a-și satisface viciul este interzis în toate spațiile publice închise, fapt pentru care au depus deja la Parlament o lege care să reglementeze fumatul în aceste locuri.

Concret, proiectul de lege al deputatului PND Daniel Fenechiu prevede că fumatul va fi permis în locurile publice, în încăperi special amenajate, cu condiția să aibă ventilație și marcajul corespunzător.

Mai mult, pe toate terasele se va putea fuma dacă nu sunt închise total.

07-Daniel-Fenechiu.jpg

”Reiterandu-mi tot respectul fata de nefumatori, respectandu-le dreptul la sanatate, mediu sanatos si la a nu inhala pasiv noxele emise de tigari, cred ca fumatul trebuie permis acolo unde nu impieteaza asupra drepturilor nefumatorilor. Respectiv pe terase, in propria locuinta si in camere special amenajate care respecta conditiile expres prevazute la art 3 alin 2 lit a-e… Care pot exista si in afara aeroporturilor internationale. Totodata, mai cred ca nu-i poti interzice fumatorului sa asocieze la tigară o cafea, o ciocolata calda sau o racoritoare. Altfel vor rasari cladirile rotunde”, ne-a spus Fenechiu.

Potrivit proiectului pentru modicarea legii antifumat, prin prin spaţiu public închis se înţelege „orice spaţiu accesbil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

 

 

În acest fel, dacă proiectul va fi votat, în cadrul teraselor acoperite va fi în continuare permis fumatul.

Tot în proiectul deputatului, prin spaţiu închis la locul de muncă se înţelege „orice spaţiu care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă cum este definit în Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare”.

Printre modificăru se numără și faptul că „fumătorii se pot constitui în asociaţii sau cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţile asociate fumatului”.

Citește și:

Comentarii