MENIU CAUTĂ
11 Noi. 2017 15:10

Petre Daea “Alege oaia” și “omoară” urșii. “De ce să nu îi împușcăm? E protejat omul”

Distribuie

Petre Daea, în favoarea uciderii urșilor din localități. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, 11 noiembrie, la Ploiești, că soluția la atacurile repetate ale urșilor, din ultimele luni, ar fi reducerea numărului de animale sălbatice, pentru că oamenii sunt cei care trebuie protejați.

Cândva faima României, urșii au devenit o problemă națională care naște controverse aprinse. Iată și alte soluții propuse de specialiști.

„Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Să nu alegem între om și animal! Să considerăm animalul acolo unde el trebuie să rămână, în spațiul lui, în habitatul lui, pe o anumită densitate, și să protejăm oamenii”, a spus Daea.

Ministrul oferă și o soluție. „Dar de ce să nu-i împușcăm? În primul rând e protejat omul. Nu am ajuns în situația să alegem între om și animal, să fie foarte clar! Omul pentru noi este cel care ne interesează, în slujba lui suntem și împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm măsurile care se impun”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă a purtat discuții la nivelul Ministerului Mediului pe acest subiect, el a precizat că în acest caz soluția este ca deciziile să fie puse în practică, realitatea fiind una evidentă. „Aici e vorba de a face. Realitatea este evidentă și nu trebuie să o ocolim”, a mai spus ministrul, citat de Agerpres.

De altfel, la începutul acesti luni, a acvut loc un protest inedit pe DN1: Crescătorii de animale și-au scos oile în stradă. Ei reclamă neimplicarea autorităților în problema urșilor și mistreților.

Ieri, un urs a intrat în cabana Postăvarul din Poiana Brașov. A furat o pungă de zahăr și una cu bomboane.

Petre Daea participă sâmbătă, la Ploiești, la campania de informare și promovare a consumului de carne de oaie denumită „Alege oaia”.

De curând, Petre Daea a vorbit despre veșnica obsesie cu oaia: „Nu pot altfel. O transformăm în carne şi în lapte'.


CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ La aproape 11 ani, Irina Columbeanu are zeci de mii de fani! Fiica Monicăi Gabor începe să-și depășească mama la capitolul 'celebritate'!


 

Loading...
Comentarii