14 Noi. 2017 18:04 , de Cătălin Lupășteanu

El voia să devină frizer, ea se visa asistentă în Istanbul. Planurile unor brazilieni cărăuși de droguri, prinși pe aeroportul Otopeni

Distribuie

Procurorii DIICOT au reținut, marți, doi cetățeni Brazilieni, ridicați de pe aeroportul Otopeni, după ce s-a confirmat că transportau droguri îngurgitate în Brazilia și care trebuiau să ajungă în Turcia.

Cei doi brazilieni Lourenco Da Silva Weslley și Rodrigues Gomes Verice au fost ridicați după testarea cu raze pe aeroport și după ce s-a constatat că în corpurile lor erau pachețe mărunte cu cocaină.

Un judecător de la Tribunalul București a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

De pe străzile Braziliei în celulele românești

Povestea celor doi brazilieni, el și ea, începe pe străzile din Brazilia, Sao Paolo, unde, pe rând cei doi au fost abordați de către un bărbat care le-a promis un trai mai bun.

El visa să facă o serie de cursuri de specializare în frizerie în vreme cea ea dorea să ajungă în Istanbul asistentă într-un spital.

Pentru banii necesari îndeplinirii acestor dorințe și planuri cei doi au ales calea ușoară și au dat curs „oportunității' prezentate de brazilianul care i-a învățat cum să transporte droguri ascunse în corp.

Ambii și-au spus povestea în fața anchetatorilor și au arătat cum au fost ghidați și învățați să procedeze pentru a nu fi prinși la eventualele controale anti-drog.

Cost de transport – 6000 de dolari

Procurorii DIICOT i-au audiat pe cei doi brazilieni, cu ajutorul unui interpret de limba portugheză, context în care au aflat detalii despre cel care i-a tocmit pentru acest transport de cocaina de aproximativ două kilograme.

Verice Rodrigues Gomes a recunoscut în fața procurorilor că a transportat droguri  și le-a povestit că acolo în Brazilia ea nu avea un loc de muncă.

În momentul în care ajungea în Istanbul, la autogară, ar fi fost așteptată de o persoană pe care nu o cunoștea cu o pancartă pe care scria prenumele său „Verice', le-a povestit femeia procurorilor.

În Brazilia a fost abordată pe 1 noiembrie, într-o piaţă, de un bărbat căruia nu-i știe numele şi care i-a propus să transporte droguri în corp, în străinătate, având posibilitatea, în funcţie de cantitate, să câştige foarte bine.

Știa dinainte că acest bărbat se ocupă cu vânzarea de droguri, deoarece lumea vorbea în cartier, mai spune femeia, care arată că nu știe dacă același bărbat l-a contactat și pe colegul ei de drum, Weslley Lourenco Da Silva.

Persoana care i-a propus să transporte droguri i-a dat indicații să procure bilet la o cursă aeriană pe traseul Sao Paulo, Brazilia – București, România cu escală în Zurich, Elveția, de unde să-și continue drumul până la Istanbul cu un microbuz.

Pentru drum bărbatul i-a dat femeii 6.000 de dolari și 1.000 de reali brazilieni pentru cheltuieli legate de biletul de avion și de microbuz, dar și pentru alte nevoi legate de călătorie.

Metodologie de transport droguri

Verice Rodrigues a povestit și cum a fost învățată să înghită aproape un kilogram jumătate de droguri.

Ea spune că bărbatul drogurile i-au fost date cu aproape patru ore înainte de decolarea avionului, iar după preluarea drogurilor s-a cazat la un hotel micuț, unde a îngurgitat pliculețele cu droguri.

Ea știa că i s-au dat aproximativ o sută de caşete și nu le-a numărat în momentul îngurgitării, aflând abia în România că a transportat 129 de caşete de cocaină.

Ea a mai povestit că înainte de a înghiți pliculețele nu a făcut niciun antrenament prealabil cu alte obiecte cum ar fi legume pentru verificarea capacității de înmagazinare în corp și că cel de-al doilea bărbat i-a dat instrucțiuni cum să procedeze atunci când înghițea caşetele cu droguri.

Acesta a învățat-o să bea apă alternativ cu înghițirea unei caşete, după care să continue cu consumul de apă şi apoi iarăși cu înghițitul unei alte caşete.

După ce a înghițit un kilogram jumătate de droguri femeia a plecat cu un taxi la aeroportul Sao Paolo unde s-a întâlnit cu ceilalți doi companioni de drum și au pornit spre România.

În declarația sa Verice Rodrigues le-a povestit procurorilor DIICOT că în momentul în care ar fi ajuns în Turcia, intenționa să viziteze spitalul Florence Notinghale din Istanbul pentru a lucra ca infirmieră în cadrul acestuia.

Ea a mai povestit că a mia fost în Turcia, prima dată la începutul anului 2017 în cursul iernii când a văzut pentru prima dată zăpada şi apoi peste câteva luni pentru a se interesa în legătură cu posibilitatea de a lucra la acest spital şi chiar de a locui pe o durată nedeterminată.

Bani pentru mama semi-paralizată

Celălalt cărăuș de droguri pentru care DIICOT a cerut arestarea preventivă este Weslley Lourenco Da Silva și locuiește în cartierul Braz din Sao Paolo.

El a povestit cum a fost interpelat de cel care i=a propus afacerea cu căratul de droguri.

Lourenco Da Silva le-a povestit anchetatorilor că cel care -a abordat l-a auzit când le povestea prietenilor săi că are probleme financiare în familie, în contextul în care mama sa a suferit o paralizie parțială, adică a părții drepte a corpului.

„Atunci când s-a dus la toaletă de acesta s-a apropiat un individ pe care nu îl știa dinainte și care i-a spus că a auzit din întâmplare de problemele cu care se confruntă și poate să îl ajute, în sensul că îl plătește cu circa 7.000-10.000 de reali brazilieni pentru a transporta în corp droguri către o destinație', a povestit bărbatul.

El le-a spus procurorilor că deoarece era în dificultate a acceptat fără să se gândească prea mult iar când a auzit că trebuie să ajungă în Turcia a apelat la amica sa despre care știa că vrea să meargă în Turcia, ca să transporte nişte păr, ea fiind coafeză de meserie.

El a mai spus că era tentat și el de frizerie și că și-ar fi dorit să facă un curs de frizer împreună cu ea, astfel că femeia i-a cumpărat un bilet.

Despre planul său de a face cursuri de frizerie în Turcia cu scopul de a rămâne la muncă acolo Lourenco i-a povestit și celui care l-a atras în afacerea ilegală, context în care bărbatul l-a liniștit și i-a spus că poate căra droguri și pe teritoriul acestui stat.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO| Povestea minunată a integrării unei fetițe în familia adoptivă. Puștii-fantastici' au lucrat împreună la o carte SF

EXCLUSIV | Black Friday-ul din India are rădăcini românești. 'Au repetat experiențele noastre, inclusiv greșelile'

 

Loading...
Comentarii