EXCLUSIV. Am găsit sosia președintelui Iohannis. Povestea arbitrului Petrișor David. Faptul că e leit șeful statului nu l-a scăpat de bătaie! | FOTO&VIDEO

18 august 2017 23:08 De: ,

Am găsit sosia președintelui Iohannis! Povestea arbitrului Petrișor David. Faptul că e leit șeful statului nu l-a scăpat de bătaie! De ce crede că pe Klaus nu-l mușcă mingea ca pe ”Milică”.

Spre deosebire de alte familii, unde copiii urmează meseriile părinților lor, în familia arbitrului Petrișor David lucrurile stau exact invers! Poreclit Iohannis, datorită asemănării cu președintele României, ”fluierașul” Petrișor David (51 de ani) este un caz aparte în fotbalul românesc, el obținând licența de arbitru abia la vârsta de 46 de ani, inspirat de cariera fiului său.

Sosia președintelui Iohannis: ”Voi recupera timpul pierdut”

”L-am însoțit pe fiul meu, Cristian David, de când avea vârsta de 10 ani la antrenamentele și meciurile sale de fotbal, iar apoi mai târziu, când a împinit vârsta de 15 ani, la cursurile școlii de arbitru. La 18 ani, a renunțat la a mai juca fotbal și s-a dedicat în totalitate arbitrajului. I-am fost alături încercând să îi asigur pe lângă o pregătire fizică și teoretică cât mai bună și cele mai bune condiții de pregătire și profesori. I-am filmat jocurile importante și am lucrat cu foarte mulți foști mari arbitri, actualmente observatori de arbitri, precum Dan Petrescu, Carol Giurgia, Cornel Fecioru și Florin Chivulete, pe care eu îl consider un pedagog excelent și un bun teoretician. Domnul Chivulete ne-a sprijinit foarte mult după ce a văzut prestațiile fiului meu și implicarea mea ca părinte pentru a îi îmbunătății prestațiile. Cu susținerea lui, am intrat în corpul de observatori ai Asociației Municipale de Fotbal București, după ce în anul 2010 fiul meu a promovat ca arbitru de liga a treia. Văzând cât de mult mă pasionează arbitrajul, în anul 2013 Florin Chivulete m-a înscris la cursurile școlii de arbitri și astfel am ajuns să arbitrez la jocurile de old-boys din cadrul Asociației Municipale de Fotbal iar în 2016 am obținut Categoria 1. Deși vârsta la care am descoperit plăcerea de a arbitra era destul de mare, promit că voi recupera timpul pierdut arbitrând cât mai mult și oriunde voi fi solicitat în competiții pentru copii, pe fotbal pe teren redus sau în meciuri old boys”, a arătat Petrișor David, care este arbitru în cadrul competiției ”Liga Prieteniei”.

Sosia președintelui Iohannis a oficiat în tandem cu fiul său

”Fiind o competiție cu premii ce ajung la 5.000 de euro pe sezon, Liga Prieteniei este de la an la an tot mai puternică. Jucători precum Răzvan Radu, Vincene Toma (naționala de minifotbal), Romeo Surdu, Nicu Epaminonda, Pătrașcu, Ghionea, Petre Marin, Gigel Coman, Constantin Schumacher, frații Costea, Firțulescu și sw mulți alți foști jucători au fost la startul echipelor campioanelor din țară.
 
Datorită stilului avansat de joc și nivelul meu de arbitru a crescut foarte mult, având în vedere rapiditatea cu care se juca, fiindu-mi mult mai ușor pe teren mare unde fazele sunt mult mai lente”, a mai spus Petrișor David care a avut de-a lungul timpului ocazia să arbitreze în tandem cu fiul său, Cristi. ”Îmi aduc aminte de un meci pe Rocar unde au fost trei reprize a 30 de minute fiecare. A treia repriză eu am arbitrat-o la centru, iar el a trecut la linie”.
”Arbitrajul este o activitate foarte dificilă, persoanele care practică această meserie trebuie să fie foarte bine pregătite fizic, teoretic și mai ales psihic. Trebuie luate decizii cu sânge rece, pe care apoi specialiștii le disecă pe reluări la tv. În timp ce arbitru ia decizia în fracțiune de secundă, mulți își crează alibi, dând vina pe arbitraj. Așa cum un jucător ratează o pasă sau o ocazie de gol, așa poate și un arbitru să greșească. Să crești și să instruiești un arbitru, nu e ușor”, spune Petrișor David, care este și delegat al echipei Progresul Spartac din Liga 3.
”Chiar acum mă ocup de omologări, am de făcut drumul la ISU. Vom juca pe arena Prefabricate, pe Intrarea Vrabiei, la intersecția dintre Soșeaua Giurgiului și Luică”, spune ”Iohannis”. ”A fost și varianta să jucăm pe Romprim, dar nu mai e omologat de vreo doi ani, riscam să fim contestați și să pierdem meciurile”, completează.

Sosia președintelui Iohannis: ”La hoteluri puteam să stau gratis. Autografe nu mi-am permis să dau. Am luat și o bătaie de la unul de doi metri”

”Și la hotel era să fiu cazat gratis! Autografe n-am dat, nu mi-aș permite. Faptul că sunt leit șeful statului nu m-a scutit de bătaie. Unul de doi metri m-a înjurat, m-a scuipat, mi-a dat un picior în piept la un meci, după ce dădusem un penalty corect împotriva echipei lui. Eu sunt un om care nu face compromisuri. I-am dat roșu, dar am dus meciul la capăt. I-am făcut plângere penală! Violența nu trebuie să se găsească pe gazon. Arbitrii sunt arbitri, pot greși fiindcă trebuie să ia decizia într-o fracțiune de secundă”.
”Sunt realizat, aproape nu merit ce am. Și nu am făcut afaceri cu Statul! Să mă țină Dumnezeu sănătos. Vreau să arbitrez cât pot să alerg, să ajut tineri arbitri și jucatorii cu sfaturi”, adaugă Petrișor.

Am găsit sosia președintelui Iohannis. ”Președintele e mai sportiv ca Emil Constantinescu, nu cred că-l mușcă mingea ca pe ”Milică”

”Iohannis a făcut sport, e activ. Tenis, ciclism, drumeție… Nu cred că ar fi ca Emil Constantinescu, să se tăvălească în cantonamentul naționalei de fotbal, după ce l-a mușcat mingea!”. VIDEO, AICI.
”Dacă aș fi președinte două ore, ce aș face? Aș anula legea pensiilor speciale. Acolo e cea mai mare corupție”, își varsă oful.

Legat de asemănarea cu Iohannis, Petrișor David are câteva povești haioase:

”La toate turneele pe care le arbitrez, spectatori și jucători vor să facă poze cu mine! Când a fost ales Iohannis, în 2014, am ajuns pe la Universitate și a sărit lumea pe mine: ”Uite-l pe noul nostru președinte!”. Iar imediat după scrutin, eram oprit peste tot, în tramvai, în autobuz, în metrou…Și acum sunt ”în vogă”, după ce a vizitat America…”

David are un of: ”Fiul meu a plecat în Anglia din cauza sistemului, nu a putut să răzbească. A fost un observator care i-a dat o notă mică nemeritat și aia a fost. Aveam înregistrarea meciului, aveam tot, am murit cu dreptatea în mână. Acum fluieră în Insulă. E la nivelul 5 din 8, arbitrează în zona Londra. Ca să supraviețuiască, și-a luat trei joburi”.

Arbitru la Liga Prieteniei, la Smart Cup ori la Cupa Parohiilor, delegat la Progresul Spartac, unde director sportiv e Mugur Bolohan, cu afaceri în imobiliare, Petrișor David susține: ”Pe mine nu poate să mă cumpere nimeni. Arbitrez orice, și azi am un meci, la Jilava E drept, am făcut școala de arbitri cu derogare de la Florin Chivulete, dar asta e! Eu, uneori, mă duc la meciuri și se mai întâmplă să nu vină arbitrul. Cobor eu din tribună. La un joc m-a observat Nicolae Marodin, fostul asistent, și m-a lăudat. Și cei mici mă preferă pe mine, de fapt părinții și antrenori, că le mai leg șireturile celor mici, le mai zic o vorbă bună: ”Nea Davide, ne de drag de matale!”, îmi zic.

 Fotografii: Vlad Chirea
Video: George Capoeanu

EXCLUSIV / Doi copii alpiniști morți, nici un vinovat. La patru luni de la avalanșa ucigașă care i-a ucis fata în Retezat, Ovidiu Popescu e din nou pe munte


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro