12 Sep. 2018 12:00

Cum să vezi opt ţări în două luni, cu doar 500 de euro, un caiac și un cort

Distribuie

Nu îţi trebuie cine ştie ce condiţie fizică şi nici foarte mulţi bani. Ai nevoie doar un caiac, de un cort şi de voinţă. Asta este cheia succesului pentru a vedea Europa timp de mai bine de două luni, pe Dunăre, din Germania până în Delta românească.

Este o experienţă prin care trec anual zeci de europeni, de toate vârstele, în cadrul Turului Internaţional Danubian (TID).

Este o competiţie puţin cunoscută în ţara noastră, dar cu o istorie bogată în vestul Europei. Anul acesta a sărbătorit ediţia cu numărul 63. Din 1956, este cea mai lungă expediţie în canoe din lume – peste 2.500 de kilometri pe cursul Dunării, trecând prin opt ţări. Anual, participă aproximativ 100 de persoane.

„Totul stă în psihic, nu în muşchi”

Anul trecut, la turul Dunării, cel mai bătrân participant avea aproape 90 de ani. Anul acesta, la fel, majoritatea participanţilor au fost pensionari. Şi asta în ciuda dificultăţii traseului.

„E nevoie de o condiţie fizică destul de bună. Practic, sunt 2.514 kilometri, deci e mult de padelat. Media de kilometri pe zi e undeva la 40-45 de kilometri. Totul stă în psihic, nu în muşchi”, spune Sorin Petrean, organizatorul TID pentru România.

Comentarii