11 Oct. 2018 07:00

Patriarhia reacţionează după ce Libertatea a înregistrat un preot ameninţându-şi enoriaşii că vor arde ca în Grecia: Era o metaforă, vom discuta cu el

Distribuie

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a fost invitat la interviurile Libertatea pentru a discuta despre rezultatele referendumului, o ocazie cu care i-am prezentat şi înregistrarea realizată duminică, într-o parohie din Voluntari, cu camera ascunsă. Este vorba despre Claudiu Tomozii, preotul care îşi ameninţa enoriaşii că vor arde ca în Grecia dacă nu votează pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie.

„Dacă aş fi fost în această biserică unde dumneavoastră aţi filmat, aş fi avut ulterior o discuţie sau o încercare de dialog cu părintele respectiv. Evident, nu agreez absolut deloc stilul în care părintele a vorbit, dar ţin să precizez că o instituţie nu poate avea pe toţi membrii ei într-o elită extraordinară, care nu greşeşte”, a spus Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a oferit, în cadrul emisiunii, să transmită personal numele lui către şefii Bisericii. Am vrut să aflăm ce riscă acesta şi dacă vor fi date sancţiuni. Vasile Bănescu a dat însă asigurări că se va discuta cu preotul în cauză.

Comentarii