ALEGERI PARLAMENTARE 2012 - SONDAJ IRES: "Credeţi că USL va rezista?". VEZI răspunsurile românilor

POSTAT: 18 September 2012, Ora 15:55

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Uniunea Social Liberală va rezista, iar Crin Antonescu va rămâne candidatul USL pentru alegerile prezidenţiale, relevă o cercetare sociologică realizată, pe 10 septembrie, de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

  • Sondaj: ce cred românii despre viitorul USL
    Sondaj: ce cred românii despre viitorul USL
Publicitate

La întrebarea "credeţi că USL va rezista sau se va rupe în această toamnă", pentru a candida la alegerile parlamentare 2012, 61% dintre persoanele intervievate au susţinut că Uniunea va rezista, 31% că nu va rezista, iar 8% nu ştiu. În opinia a 54% dintre subiecţi, Crin Antonescu va rămâne candidatul Uniunii Social Liberale pentru alegerile prezidenţiale. 31% dintre respondenţi au spus că nu, 11% - este posibil, 4% - nu ştiu.

De asemenea, 58% dintre subiecţii cercetării au afirmat că Traian Băsescu nu îl va nominaliza pe Victor Ponta premier dacă USL va câştiga alegerile, 35% au susţinut că da, iar 7% - nu ştiu. 45% dintre respondenţi spun că USL nu va mai încerca o suspendare a preşedintelui ţării în această toamnă, 39% - da, iar 16% afirmă că acest lucru este posibil.

Întrebaţi dacă cred că Sorin Oprescu are şanse să candideze la Preşedinţie în 2014, 66% dintre persoanele intervievate au răspuns că da, 30% - nu, 4% - nu ştiu. 66% dintre intervievaţi cred că Mihai-Răzvan Ungureanu va fi nominalizat candidat al PDL şi coaliţiei de dreapta la alegerile prezidenţiale, 25% au susţinut că nu, în timp ce 8% - nu ştiu şi 1% - nu răspund.

30% dintre subiecţi au susţinut că se vor face alegeri pentru Preşedinţie înainte de termenul din 2014, 18% că acest lucru este posibil, iar 46% au spus că nu şi 6% - nu ştiu.

Cercetarea sociologică a fost realizată pe 10 septembrie, pe un eşantion multi-stratificat, probabilist şi reprezentativ la nivel naţional de 1.312 persoane de 18 ani şi peste. Interviurile au fost realizate prin metoda CATI, eroarea maximă tolerată fiind de plus/ minus 2,8%.

Sursa: agerpres.ro

5 comentarii

Articole similare
Urmărește LIBERTATEA.RO pe FACEBOOK
ziare powered by Distinct New Media