Unchiul Simonei Halep, condamnat definitiv după ce o angajată a murit în fabrica sa

24 mai 2017 07:51

Constantin Arghir, unchiul Simonei Halep, a fost condamnat definitiv în dosarul în care o femeie de 45 de ani, angajata sa, a murit în urma unui explozii la ferma din Dorobanţu aparţinând acestuia.

Explozia de la fabrica de lactate din Crucea, Constanța, a avut loc pe data de 25 aprilie 2015, iar pe 14 decembrie 2016, Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a decis condamnarea lui Constantin Arghir la pedeapsa de şase luni de închisoare, pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi la doi ani şi trei luni închisoare, pentru ucidere din culpă.

Instanţa a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat bărbatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi trei luni de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, urmând ca, în final, Constantin Arghir să execute pedeapsa de doi ani şi cinci luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

Constantin Arghir a făcut apel, iar magistrații au decis să reducă despăgubirile, însă condamnarea a rămas definitivă.

Contactat telefonic de Ziua de Constanța, Constantin Arghir a refuzat să dea declaraţii. „Nu comentez nimic. E decizia instanţei“, a spus acesta.

Bunicul Simonei a murit în luna martie

În urmă cu două luni, familia Halep a trecut printr-o altă încercare, după ce bunicul jucătoarei din România a murit, cu doar câteva ore înaintea întâlnirii dintre Simona și Donna Vekic, din turul al doilea al competiției din SUA.

Simona Halep a fost foarte apropiată de bunicii săi, care au crescut-o în primii ani ai copilăriei. ”Am crescut-o ca pe ochii din cap. O plimbam pe aici toată ziua cu căruciorul. Uite aici, la casa asta de vizavi, stătea unul, un român, și îi spuneam să o lase să se joace la el la perete că e mai aproape și o lăsa. Aici stătea toată ziua și paca-paca. Când mă trezeam dimineața o găseam aici la peretele ăsta, bătea mingea de la patru ani”, povestea bunica Simonei Halep.

Citește și:

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro