Proiectul „Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia” a primit acord de grant în 2021, fiind depus pentru finanțare prin Programul pentru Energie în România, gestionat de Innovation Norway.

Valoarea proiectului este de 1.294.118 euro (cheltuieli eligibile) din care:

  • 1.215.368 euro valoare eligibilă Municipiul Alba Iulia (182.305 euro cofinanțare din bugetul local)
  • 78.750 euro valoare eligibilă SIS –partener în proiect (11.813 euro cofinanțare SIS)

Cheltuielile neeligibile sunt de 41.244 euro.

Investiția presupune instalarea unor pompe geotermale. Împreună cu generatoarele electrice, vor asigura eficiență energetică.

Prin utilizarea pompelor de căldură la nivelul solului ca surse de încălzire a spațiului interior, se estimează reducerea consumului convențional de energie și al emisiilor conexe. Acestea vor putea asigura și climatizarea în perioada caldă a anului.

  • Valoare totală pompe de căldură: 5.545.533 lei cu TVA, din care 2.924523 lei lucrări de construcții-montaj
  • Economii anuale de energie primară obținute prin pompele de căldură sol-apă: 780.369 kW/an

Investiția a fost anunțată încă de anul trecut, de către primărie. Atunci, primarul vorbea despre un sistem inovativ, eficient și prietenos cu mediul înconjurător ce va fi instalat la căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Citește continuarea pe Alba24.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE ALBA24.RO

După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
GSP.RO
După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.