Mai multe echipe de medici din România, Germania și Elveția au participat, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la o preleveare complexă de organe.

Au fost recoltate următoarele organe: cordul, plămânii, rinichii precum și țesut osos și corneea. Rinichii au fost recoltați de o echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, coordonată de Dr. Dan-Alin Pop.

Rinichii unei fete de 15 ani, aflată în moarte cerebrală, aduși la ICUTR Cluj. Două vieți salvate

Doi tineri au primit o nouă șansă la viață la Cluj, la Institutul de Urologie și Transplant Renal. Unul dintre primitori este un adolescent de 17 ani, din județul Timiș, care făcea dializă de 2 ani, potrivit purtătorului de cuvânt al ICUTR Cluj, dr. Gheorghiță Iacob.

Cel de al doilea rinichi a fost transplantat unei tinere de 21 de ani, din județul Argeș, care a fost nevoită să facă dializă 8 ani.

Ambele operații au decurs fără probleme. Medicii de la ICUTR Cluj au ajuns, astfel, la 95 de transplanturi renale efecuate în acest an.

Prelevare complexă de organe. Cordul și plămânii au ajuns la pacienți din Germania și Elveția

Pacienta, în vârstă de 15 de ani, a fost internată în data de 4 decembrie, în stare critică – intubată, cu politraumatisme în urma unui accident rutier. Traumatismele incompatibile cu viața au dus la diagnosticul de moarte cerebrală, pacienta devenind astfel potențial donator de organe, potrivit reprezentanții spitalului din Sibiu. Citește continuarea pe cluj24.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE CLUJ24.RO

Nu se mai ascund! După scandalul despărțirii, vedeta a ales să publice prima imagine cu cea pentru care a părăsit-o pe mama copiilor săi
GSP.RO
Nu se mai ascund! După scandalul despărțirii, vedeta a ales să publice prima imagine cu cea pentru care a părăsit-o pe mama copiilor săi
Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (2)

Andrei_ch   •   12.12.2022, 11:21

Fata din Spania

Raptorlvm1   •   09.12.2022, 22:08

Bine ca nu mai este Arsinel ca sigur primea ceva .

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.