Reprezentanții Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania (CST) au fost alertați de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), iar miercuri dimineață au plecat spre București, unde se vor alătura forțelor trimise de România în ajutor pentru Turcia.

Voluntari cu câini de salvare din Cluj-Napoca, în Turcia pentru a ajuta la găsirea oamenilor după cutremur

„În baza protocolului încheiat între DSU și ONG-urile care au câini pregătiți pentru căutare, 2 voluntari ai Clubului Câinilor Utilitari cu doi câini vor face parte din prima echipă de suport.  Alți 3 voluntari cu 3 câini din cadrul asociației noastre rămân în alertă  pentru o eventuală suplimentare ulterioară de forțe”, au transmis cei de la asociație pentru Cluj24.

Astfel, miercuri pleacă spre Turcia 4 voluntari cu câini de salvare.

„De la Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania – Oana Ciora cu câinele Dino si Rareș Urs cu câinele Max. De la Clubul Câinilor Utilitari din București sunt Eugen Voicu cu Kali și de la Câini de Salvare Gugulania din Caransebeș, Cristian Brecica cu Vreni”, au precizat voluntarii clujeni.

Numărul morților din Turcia se apropie de 6.000

Bilanțul victimelor cutremurului devastator din sudul Turciei și Siriei a crescut la peste 7.800 de morți, în timp ce salvatorii lucrau contra cronometru, în condiții de iarnă aspră, pentru a scoate supraviețuitorii dintre dărâmăturile clădirilor prăbușite, potrivit Mediafax.

INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”
Recomandări
INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență în 10 provincii. Dar locuitorii din mai multe orașe turcești afectate și-au exprimat furia și disperarea față de ceea ce au spus că a fost un răspuns lent și inadecvat din partea autorităților la cel mai mortal cutremur care a lovit Turcia din 1999 încoace. Citește continuarea pe Cluj24.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE CLUJ24.RO

Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
GSP.RO
Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.