MENIU CAUTĂ
, de Andreea Romaniuc Archip

Cântăreața Ana Maria Georgescu își folosește cunoștințele de jurist când semnează contracte: “E ca o măsură de protecție”

Distribuie

La aproape două decenii de când a cucerit trofeul Mamaia, Ana Maria Georgescu încă păstrează din trăsăturile puștoaicei care a devenit celebră cu melodia “Ochii tăi”. Are acum 32 de ani, o diplomă de Regie și Film și una de jurist, iar la sfârșitul lunii o vom vedea și în postura de actriță, în rolul Elizei Doolittle din musicalul “My Fair Lady”.

Libertatea: Ana Maria, faci parte din musicalul ”My Fair Lady”. Povestește-ne cum a fost la casting. Ce probe ai dat pentru rol?

Ana Maria Georgescu: M-am pregătit cu o arie atipică pentru un asemenea musical, ”I dreamed a dream” din ”Mizerabilii”, am simțit că ar fi reușit să scoată la suprafață și latura actoricească, și pe cea muzicală din mine. Și a fost cartea câștigătoare! Cred că doar ajungând la limita pasiunii pentru artă poți să convingi, astfel… Îmi aduc aminte că la casting am reușit pentru prima dată să plâng pe scenă!

Îmbini muzica și actoria. De la cine ai ”furat” meserie?

Mi s-a întâmplat să fiu actriță. Am terminat Regie de Film, deși, în adolescență, îmi promiteam să devin actriță. Să îmbini muzica și actoria nu e un lucru atât de simplu, e nevoie de foarte multă muncă, antrenament, depășirea limitelor, concentrare. Cred că am furat visul și meseria de la Audrey Hepburn, Gene Kelly sau Fred Astaire în copilărie, iar azi absorb tot ce pot de la Horia Brenciu și Anca Țurcașiu.

”Mama mea e judecător și m-a crescut cu un acut simț justițiar”

Ai și o diplomă de jurist. Ce te-a determinat să urmezi aceste studii? Ai de gând să-ți faci din asta o meserie?

Mama, ea este răspunsul. Mama mea e judecător de tribunal și m-a crescut cu un acut simț justițiar. Cred că diploma mea de jurist vine ca o recunoaștere a prezenței ei în viața mea și, mai mult, ca o măsură de protecție în ceea ce mă privește. Contractele pe care le semnez le trec prin filtrele pe care le-am dobândit în timpul facultății. Practica mea în domeniu se rezumă la funcția de jurist, însă, pe mai departe, unul dintre visurile mele e să devin avocat.

Mai faci naveta de la Oradea la București? Cum e viața în Capitală pentru o ardeleancă?

Nu, locuiesc în București de ceva vreme și se pare că ardelenilor le e mai simplu să își găsească un loc în această lume agitată. Poate pentru că, în sfârșit, lumea a înțeles că nu suntem lenți, ci doar mai calculați și, de multe ori, mai credibili.

Cât de des ajungi la Oradea, la mama ta?

Încerc să fac în așa fel încât să ne vedem o dată pe lună. Mamei îi place să călătorească, iar vizitele ei îmi aduc liniște de fiecare dată. Acasă e acolo unde e omul de lângă mine, mama, fratele meu și Armand, nepoțelul meu.

Ce planuri ai cu muzica? Sau te atrage mai multe actorie, în prezent?

În prezent, mă atrage tot ceea ce mă face să fiu cea mai bună versiune a mea. Am înțeles ce înseamnă munca, ambiția și perspectiva asupra unei perioade din viața ta. Ocaziile de genul ”My Fair Lady” apar rar și atunci, tot ce ne rămâne de făcut e să onorăm prezența noastră în astfel de producții. Nu-mi fac planuri, știu să fac atâtea lucruri încât nu-mi rămâne timp să mă gândesc ce altceva aș putea să fac. Pentru moment, sunt Eliza Doolittle și e o onoare.

Musicalul ”My Fair Lady”, cu Ana Maria Georgescu, Horia Brenciu și Anca Țurcașiu în rolurile principale, se va juca la București pe 21, 22, 23 și 24 martie, pe scena Epika.

Fotografii: Miluță Flueraș


VIDEO/ Cristina Cioran, vacanță în zona de risc din Egipt. „Noi mergem acolo aproape anual”

Fotografia Anei Pauker a fost pusă pe afișul unui eveniment al muzeului din Vaslui. Directoarea muzeului: „Este un personaj istoric. Bun, rău, nu suntem puși aici să judecăm”

Citește mai multe despre ana maria georgescu pe Libertatea.

Comentarii