Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > ”Încă mă mai țin oasele pentru cascadorii” Actorul și regizorul Bogdan Jianu face acrobații periculoase la 50 de ani

”Încă mă mai țin oasele pentru cascadorii” Actorul și regizorul Bogdan Jianu face acrobații periculoase la 50 de ani

Regizorul și actorul Bogdan Jianu și-a făcut un renume între artiști. Echipa sa, ”Lupii albi”, e singura specializată în spectacole de reconstituiri istorice, puse ”în scenă” în aer liber. Astfel de show-uri necesită un efort fizic uriaș și cascadorii elaborate, pe care, la cei 50 de ani ai săi, Bogdan Jianu le execută fără a da semne de oboseală.

De Florian Gheorghe,

Dincolo de reproducerea momentelor esențiale din istoria țării, spectacolele ”Lupilor” sunt pline de atacuri călare și de scene de război, pe care le pot juca doar oameni cu pregătire specială. În fruntea acestora se află Bogdan Jianu. Acesta a lăsat în urmă Academia de Poliție și rock-ul pentru a se dedica visului său. ”Lesne se vede că nu e ușor ceea ce facem. Față de teatru, unde poți improviza repede, la noi e mai greu. Nu poți să tragi duble pe cal, e live, realismul vine cu ceva emoții și riscuri”, ne spune Bogdan, care a împlinit recent 50 de ani.

În vreme ce mulți din colegii săi de facultate, absolvenți ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, promoția 1995, au ieșit la pensie, Bogdan abia a început ”încălzirea”.

”Încă mă mai țin oasele pentru cascadorii. Avem cai, arme, scene de luptă, costume istorice, trebuie să învățam să evoluăm folosindu-ne de ele ca în vremurile de altădată. Nu-i ușor să cazi de pe cal cu armura pe tine. Iar mai toți ”Lupii” învață și se perfecționează astfel încât să o facă bine, fără să se accidenteze”,  ne spune Bogdan despre echipa sa ce a pus ”în scenă”, în aer liber, spectacole aplaudate precum: ”Dacii”, ”Primul război mondial”,  ”Iancu Jianu”, ”Vlad Voievod Drăculea”, ”Haiducii”, ”Drăculea-Reîntoarcerea”, ”Istorie și adevăr” ori ”Patrie și onoare”, avându-i în distribuție pe Ioan Isaiu, solistul Vlad Miriță, Carmen Tănase, Maia Morgenstern, regretații George Alexandru ori Ioan Besoiu.

”Sunt mândru că am închegat o echipă ce primește aplauze oriunde evoluează. Câțiva din colaboratorii noștri au venit de pe străzi, de la 15 ani. Au urmat lecții de actorie, cascadorie, limba română”, adaugă regizorul, cascadorul, scenaristul și actorul Bogdan Jianu, ce continuă povestea Lupii Albi.

Close
Închide
  Close