Mergi direct la conținut »
Câți bani câștigă Marea Britanie de pe urma nunții Prințului Harry cu Meghan Markle
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Câți bani câștigă Marea Britanie de pe urma nunții Prințului Harry cu Meghan Markle

Câți bani câștigă Marea Britanie de pe urma nunții Prințului Harry cu Meghan Markle

Publicațiile economice au realizat o serie de analize pentru a stabili câți bani câștigă Marea Britanie de pe urma nunții Prințului Harry cu Meghan Markle, iar rezultatuleste unul exorbitatnt, peste un miliard de lire sterline.

Firma de consultanță Brand Finance, citată de MarketWatch, care inițial estimase venituri de 500 de milioane de lire sterline de pe urma nunții regale, și-a dublat estimările în ultima perioadă. Specialiștii recunosc că au „subestimat impactul”.

Richard Haigh, director general al Brand Finance, spune că atenția mediatică acordată evenimentului este mult peste ceea ce se așteptau în luna martie, când au făcut prima estimare. “Meghan Markle este deja o persoană faimoasă. Nu numai asta, dar prinţul Harry este nonconformistul pe care toată lumea l-a considerat burlacul suprem, iar acum se căsătoreşte şi cred că acestlucrur este un factor extrem de important”, a explicat analistul.

Iată de unde vine suma exorbitantă obținută de Marea Britanie de pe urma nunții regale:

  • 300 de milioane de lire din turism
  • 300 de milioane de lire în relaţii publice
  • 250 de milioane în plus pentru magazine şi restaurante
  • 150 de milioane în plus pentru industria modei
  • 50 milioane de lire în plus pentru comerţul cu amănuntul: Monede, timbre, căni, obiecte personalizate

Contribuţia nunţii la PIB-ul britanic s-ar adăuga la contribuţia adusă anual de familia regală la economia britanică și care, potrivit estimărilor Brand Finance este de 1,8 miliarde de lire sterline.

Specialiștii adaugă că spre deosebire de nunta de acum șapte ani a prințului William, de această dată ziua nunții nu a fost declarată ”bank holyday” (n.r. zi liberă oficială) și prin urmare pierderea de un miliard de lire înregistrată la buget în 2011 nu se va regăsi acum.

Prinţul Harry şi Meghan Markle se vor căsători la 19 mai la capela St. George a Castelului Windsor. Cei doi vor locui într-o vilă pe domeniul Palatului Kensington, unde locuiesc şi prinţul William, soţia sa şi cei trei copii ai lor.

 După ceremonia religioasă, va avea loc o procesiune cu trăsuri care va străbate Castel Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road, Long Walk și înapoi la castelul Windsor. „Cuplul speră ca această procesiune va oferi oportunitatea unui număr mare de persoane să vină la Windsor și să se bucure de atmosfera acestei zile speciale”, a transmis Palatul Kensington.

Cuplul va oferi o recepție de nuntă celor 600 de invitați, la congregația de la Sala St George. Printre aceștia se află și o tânără care a primit invitația după ce a adunat fonduri pentru copiii orfani din România.

În aceeași seară, prințul Charles va oferi o recepție privată pentru cuplu, prietenii apropiați și familie


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Ioana Păun, regizoarea care urcă realitatea pe scenă. Piesa OMG vorbește despre dreptul femeii musulmane de a purta burka


   ”Viața secretă a vedetelor: Meghan Markle si prințul Harry. Nunta secolului”, la toate chioșcurile de ziare, doar 14,99 lei.

Close
Închide
  Close