MENIU CAUTĂ
29 Iul. 2014 11:38 , de Simona Josan

CE SUMĂ AU PRIMIT URMAŞII LUI ADRIAN IOVAN, în urma ACCIDENTULUI DIN APUSENI?

Distribuie

Moştenitorii pilotului Adrian Iovan au primit suma asigurată în caz de deces, în valoare de 287.500 euro, aşa cum prevedea poliţa pentru avionul implicat în accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie, informează Mediafax.
„Ominiasig Vienna Insurance Group confirmă că, în cadrul dosarului de daună deschis ca urmare a producerii tragicului accident aviatic din Munţii Apuseni din 20 ianuarie, compania a achitat deja despăgubirea pentru decesul pilotului Adrian Iovan, în baza poliţei de asigurare de accidente a personalului navigant şi a pasagerilor deţinută de Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Omniasig a efectuat plata despăgubirii cuvenite către moştenitorii legali ai pilotului Adrian Iovan”, arată firma asiguratoare.
Acceaşi sumă va fi achitată şi moştenitorilor Aureliei Ion, a doua victimă.
Suma asigurată în caz deces şi invaliditate totală permanentă este de 287.500 euro pentru fiecare membru al echipajului şi pentru fiecare pasager, iar contractul de asigurare era valabil din 13 mai 2013 până 12 mai 2014, acoperind toate cele 16 avioane şi elicoptere ale Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă (SSAC). SSAC a plătit 160.020 lei pentru poliţă, încheiată în urma unei licitaţii.
Potrivit prevederilor Codul Civil, soţul supravieţuitor şi rudele defunctului, şi anume descendenţi, ascendenţi şi colaterali acestuia, după caz, sunt cei care beneficiază de suma respectivă. Descendenţii şi ascendenţii au dreptul la moştenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.
Ascendenţii privilegiaţi sunt tatăl şi mama defunctului. Colateralii privilegiaţi sunt fraţii şi surorile defunctului, precum şi descendenţii acestora, până la al patrulea grad inclusiv cu defunctul.
Adrian Iovan are doi copii, o fată, din prima căsătorie, şi un băiat, din căsătoria cu Romaniţa Iovan, de care a divorţat în noiembrie 2008.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, morţi în drum spre o misiune umanitară

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, la 20 ianuarie, într-o zonă din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI! pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii