Mergi direct la conținut »
Cea mai credincioasă cântăreață: Corina Chiriac a vizitat aproape toate mănăstirile din țară și are o colecție de icoane vechi
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Cea mai credincioasă cântăreață: Corina Chiriac a vizitat aproape toate mănăstirile din țară și are o colecție de icoane vechi

Cea mai credincioasă cântăreață: Corina Chiriac a vizitat aproape toate mănăstirile din țară și are o colecție de icoane vechi

La fel de importantă precum muzica este credința pentru Corina Chiriac. Când nu e pe scenă, interpreta se află, cel mai probabil, în pelerinaj.

Corina Chiriac a vizitat aproape toate mănăstirile din țară! Doamna muzicii românești a-nceput să facă asta în copilărie, când mergea cu familia să vadă lăcașurile sfinte din Moldova, iar acum, petrece mult timp în compania călugărilor și a măicuțelor și adeseori înnoptează la mănăstiri.

În decursul anilor, doamna muzicii ușoare s-a documentat serios despre religie și este pusă la punct cu toate rugăciunile. Iar casa ei arată ca un altar: are o colecție impresionantă de icoane, mai vechi sau mai noi. Locul de frunte îl ocupă o icoană găsită în urmă cu vreo doi ani lângă Mănăstirea armenească Hagigadar din Suceava, pe o bucată de lemn înnegrit, ce arsese într-un incendiu; cântăreața a curățat-o de funingine cu ulei de măsline și demachiant și acum o prețuiește nespus.

Din fiecare pelerinaj interpreta se întoarce cu obiecte religioase, inclusiv cu brățări și cu șiraguri de mărgele sfințite, așa că are, acum, multe bijuterii în acord cu credința.

Spune că s-a vindecat după ce a vizitat Mormântul Sfânt

Corina Chiriac nu a fost tot timpul la fel de credincioasă. A dezvăluit acest lucru în cartea sa, “Căutând iubirea”. O întâmplare pe care a trăit-o la Ierusalim a schimbat-o însă total. Pe când avea 33 de ani, aflată într-un turneu în Israel, cu o serie de artiști români, cântăreața s-a îmbolnăvit foarte rău: a răcit, iar răceala s-a agravat. Nici un medicament nu i-a ameliorat starea. Însă a doua zi după ce a vizitat Mormântul Sfânt, a scăpat și de guturai, și de dureri de cap.

“Eu aveam la ora aceea o atitudine indiferentă față de credință și, vai!, față de Bunul Dumnezeu. Auzisem că mulți cred că există undeva o forță pe care au denumit-o Dumnezeu, dar credeam că asta e o problemă care nu mă privește pe mine”, a scris ea apoi în cartea sa.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ Primul raport al Ministerului Sănătății în cazul falsului medic Matteo Politi. Minciunile clinicilor private ies la iveală!

Close
Închide
  Close