Mergi direct la conținut »
PORTRET | Cine a fost Hugh Hefner, fondatorul Playboy
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > PORTRET | Cine a fost Hugh Hefner, fondatorul Playboy

PORTRET | Cine a fost Hugh Hefner, fondatorul Playboy

Hugh Hefner, născut pe 9 aprilie 1926, a fost editor al revistei americane Playboy, editor, om de afaceri și playboy. El a fost celebru în calitate de redactor-șef și editor al revistei Playboy, pe care a fondat-o în 1953.

Hefner a fost fondatorul și directorul principal al Playboy Enterprises, compania care publică cea mai cunoscută revistă pentru bărbați din lume. Publicația l-a făcut multi-milionar, valoarea sa netă în momentul morții sale survenită pe 27 septembrie în vila sa din California,  a fost de peste 43 milioane de dolari. Hefner a fost, de asemenea, activist politic și filantrop, activ în mai multe cauze și probleme publice.

Hugh Marston Hefner s-a născut la Chicago, Illinois pe 9 aprilie 1926. El este primul copil al lui Grace Caroline și Glenn Lucius Hefner, care au fost amândoi profesori. Părinții lui erau din Nebraska, iar el și-a descris familia ca fiind „conservatoare”.

În timpul celui de-al doilea război mondial, a lucrat ca scriitor pentru un ziar militar în armata americană din 1944 până în 1946. După război, Hefner a absolvit Universitatea Illinois la Urbana Champaign cu un licență în psihologie, scriere creativă și arte, pobținând diploma în doi ani și jumătate.

La începutul anilor 50 lucra ca și copywriter pentru Esquire, dar a plecat în ianuarie 1952, după ce i s-a refuzat o majorare de salariu 5 dolari. În 1953, a contractat un credit ipotecar, generând un împrumut bancar de 600 de dolari și a strâns 8.000 de dolari de la 45 de investitori, inclusiv 1.000 de dolari de la mama sa pentru a lansa Playboy, care inițial urma să fie numită Party Stag. Prima ediție, publicată în decembrie 1953, a avut-o pe copertă pe Marilyn Monroe cu o serie de fotografii nud realizate în 1949 și s-a vândut peste 50.000 de exemplare.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

În 1955, povestea scurtă a lui Charles Beaumont, „The Crooked Man” a fost respinsă de revista Esquire, dar Hefner a fost de acord să o publice în Playboy. Povestea a subliniat că bărbații heterosexuali sunt persecutați într-o lume în care homosexualitatea era normală. După ce revista a primit scrisori furioase, Hefner a scris un răspuns la critici, unde a spus: „Dacă este greșit să persecuți heterosexualii într-o societate homosexuală, atunci și invers este greșit”.

Pe 4 iunie 1963, Hefner a fost arestat pentru promovarea literaturii obscene, după ce a fost lansată un număr Playboy cu fotografii goale ale lui Jayne Mansfield.

Viața personală

În 1949, Hefner s-a căsătorit cu studenta la Universitatea din Northwestern, Mildred („Millie”) Williams, născută în același an cu el. Împreună au avut doi copii: fiica Christie Hefner (născută în 1952) și fiul David (născut în 1955). Înainte de nuntă, Mildred i-a mărturisit că a avut o aventură în timp ce era plecat în armată. Hugh a spus că acela a fost „cel mai devastator moment al vieții mele”. Ulterior, Hefner a dezvăluit că Mildred ia permis să facă sex cu alte femei, din vină pentru infidelitatea ei și în speranța fermă că își va păstra căsătoria. Cei doi au divorțat în 1959.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

În 1971, el a recunoscut că a experimentat bisexualitatea. De asemenea, în 1971, Hefner și-a stabilit a doua reședință în Los Angeles, și a achiziționat Playboy Mansion West. În 1975, s-a mutat permanent din Chicago.

În 1985 la vârsta de 59 de ani. Hefner a avut un accident vascular cerebral minor, iar după ce a trecut peste acest moment și-a reevaluat stilul de viață și a făcut mai multe schimbări. Petrecerile sălbatice care durau toată noaptea au fost reduse în mod semnificativ și în 1988, fiica Christie a început să conducă imperiul Playboy.

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale
Recomandări

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

În anul următor, el s-a căsătorit cu Playmate Anului 1989, Kimberley Conrad, între cei doi era o diferență de vârstă de 36 de ani. Cuplul a avut doi fii: Marston Glenn, născut în 1990 și Cooper Bradford, născut în 1991. Cei doi au divorțat în 1998.

În ianuarie 2009, Hefner a început să se întâlnească cu Crystal Harris, iar pe 24 decembrie 2010, cei doi s-au logodit. Harris a anulat, însă, angajamentul cu doar cinci zile înainte de nuntă. mai târziu, cei doi s-au împăcat, iar la 31 decembrie 2012, Harris și Hefner s-au căsătorit la Playboy Mansion într-o mică ceremonie privată. El avea 86 de ani, iar ea 26 de ani.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Cum arată cea mai mare agenție de videochat din România: „Nu contează frumusețea, cât contează intelectul”


 

Close
Închide
  Close