Oana s-a mutat în Spania când avea doar 13 ani. În timpul unei excursii în Ecuador, frumusețea artistei a captat atenția unei televiziuni naționale, unde a fost semnată imediat. Ulterior a apărut în emisiuni TV precum „Combate”, „Atrevidos” și „Soy el Mejor VIP”.

Oana s-a întors în Spania și a pus cariera în televiziune pe pauză pentru a-și urma adevărata chemare: muzica. Tot în Spania l-a contactat pe Costi, iar chimia muzicală dintre cei doi a dat naștere single-ului „Duro”.
Piesa a debutat pe locul 2 în topul iTunes Ecuador, fiind inclusă în cele mai populare playlisturi latino din Spotify: „New Music Friday Latin America”, „Viral Chart Ecuador”, „Viral Chart Argentine”, „Pachangueo” și „Nuevo Flow”. „Duro” a ajuns și în topul Shazam România & Ecuador.

Succesul artistei a fost remarcat și de către Reykon, care a vrut să colaboreze cu Oana pe noua versiune a piesei „Duro”, intitulata „Sisas”.  Reykon este un artist de origine columbiană al cărui nume este sinonim cu reggaetonul în țara sa natală. A fost primul artist columbian care a colaborat cu Daddy Yankee pe piesele „Señorita” și „Imaginandote”. Colaborarea i-a adus lui Reykon recunoaștere internațională, „Señorita” ocupând prima poziție în țări precum Peru, Ecuador și Chile. „El Lider”, albumul său de debut lansat în 2018, a ocupat prima poziție în topul US Latin Album Chart.

Citește și

Nicolae Robu a ajuns în presa internațională, după ce a tăiat cablurile din oraș. Euronews: „Un primar a lăsat școlile fără internet în timpul examenului”